top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Můj dům, můj hrad. Body zůstaly v sobotu v Zubří, Lovosicích a Kopřivnici

08.02.2020, Redakce ČSH

Na podzim Lovci v Novém Veselí podlehli o branku, v odvetném střetnutí svému soupeři v naprosto vyrovnaném střetnutí porážku oplatili. O body se málem báli fanoušci v Zubří, v souboji s Jičínem ale po zlepšeném výkonu v druhé půli Valaši body uhájili. A vítězství před domácími fanoušky slavili i házenkáři Kopřivnice.

 

STRABAG Rail Extraliga - 17. kolo

HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí 30:28 (16:15)

O výsledku sobotního zápasu v Lovosicích rozhodly také poslední dvě sedmičky: zatímco kanonýr Motl svoji poslední střelu proměnil, hostující Turchenko si vylámal zuby na brankáři Hrdličkovi. Zápas nabídl veškeré atributy házené: rychlost, bojovnost a téměř šedesátku branek. V prvním poločase se domácí jednou dokázali odtrhnout na rozdíl tří branek (15:12), ale houževnatě hrající soupeř se dvěma vysokými spojkami a výborným Sekulićem na pivotu dokázal před přestávkou snížit na rozdíl jediné branky. Ve druhé půli Nové Veselí zápas otočilo na 22:20, později 23:21. Domácí pak svému soupeři v rozmezí 45. - 52. minuty nedovolili skórovat a znovu získali vedení (25:23). Nové Veselí ale zabojovalo a minutu před koncem pivot Sekulić srovnával na 28:28. V závěru zápasu skóroval Bouček a z následného útoku mělo Veselí znovu možnost srovnat z nařízeného sedmimetrového hodu. Technickou střelu Turchenka ale brankář Hrdlička vystihl a dostal domácí fanoušky do varu. Po následném oddechovém čase si již Lovci vedení pohlídali, naopak Malý přidal vítěznou pojistku v podobě 30. branky. Lovci tak porazili svého soupeře 30:28 a podpořili svoje naděje na postup mezi nejlepší osmičku do play-off. Vynikající výkon podala domácí legenda Motl, autor patnácti branek.

Nejlepší střelci: Motl 15/7, Holubec 4, Bouček 3, Jonáš 3, Jelínek 3 – Sekulić 7, Turchenko 5/3, Bartůněk 3, Dodica 3. Sedmimetrové hody: 8/7 – 4/3. Vyloučení: 2:5. Rozhodčí: Králíček, Letev. Diváci: 576.

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Mně se ten zápas samozřejmě hodnotí dobře. Přirovnal bych to utkání k zápasu, který jsme odehráli v Novém Veselí. Tam mělo střetnutí podobný průběh, ale jiný konec, kdy také vyhrál šťastnější domácí o jednu branku. Dnes si myslím, že to bylo stejné. My jsme v koncovce ve druhé půli, kdy se to lámalo, dokázali možná trošku větší vůlí překlonit utkání ve vítězství. Jsem za to velmi rád, protože jsme takový zápas již potřebovali. Těsných duelů už jsme odehráli dost a vždy se to přehouplo v náš neprospěch. Souhlasím, že utkání bylo velmi bojovné, rozhodly maličkosti a v těch jsme byli o kapánek lepší.“

Jiří Motl, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Jsem rád za vítězství a jsem rád, že se nám povedlo utkání, které bylo vyrovnané, dovést do vítězného konce. Na podzim jsme měli pět takových zápasů, kdy se to tahalo a my jsme nakonec prohráli. Asi opravdu rozhodla sedmička, protože kdyby ji Nové Veselí dalo, už jsme si vyzkoušeli na Dukle, že z posledního útoku nemusíme dát branku. Navíc by hrozilo, že přijdeme míč. Rád bych poděkoval i divákům z obou táborů, kteří zápasu dokázali vytvořit fantastickou atmosféru.“

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Bohužel jsme domácím na konci darovali vítězství tím, jak jsme zahodili sedmičku. Za tohoto stavu není možné házet technickou ránu a my jsme mohli v případě úspěchu zápas ještě více zdramatizovat. Super utkání, diváci se museli bavit. Bojovnost byla vidět na obou stranách, rozhodně se jednalo o nadprůměrné utkání na domácí soutěž. Mrzí nás, že jsme nebodovali a teď se musíme soustředit na domácí zápas s Frýdkem, ve kterém potřebujeme získat dva body.“

 

 

KH ISMM Kopřivnice – SKKP Handball Brno 32:27 (18:12)

Kopřivničtí házenkáři doma potvrdili roli papírové favorita utkání a zvítězili nad Královým Polem rozdílem pěti branek. V prvním poločase nepustili domácí svého soupeře ani jednou do vedení a mohli za to vděčit jak důsledné obraně a výbornému útoku, tak i dobrému výkonu brankáře Žingora. Do druhé půlky zápasu šli domácí za stavu 18:12. Po změně stran už bylo Brno sice vyrovnanějším soupeřem, ale nedokázalo střetnutí nijak výrazně zdramatizovat. Domácí tým si po celou dobu udržoval před soupeřem náskok a zaslouženě zvítězil poměrem 32:27. Kopřivničtí házenkáři tak zůstávají po zimní přestávce stále neporaženi a připisují si druhé letošní vítězství. Střelecky se dařilo především Honzovi Hanusovi, který se prosadil devětkrát.  

Nejlepší střelci: Hanus 9, Fulnek 5, Hiraldo a Donoso po čtyřech - Kučera 5, Stein a Janíček po 4, Bosák 3. Branky ze 7 hodů 2:3. Vyloučení 2:6. Diváci 698. Rozhodčí­: Freiser, Haramul. 

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Samozřejmě gratuluji domácímu celku k zaslouženému zisku dvou bodů. Musím říct, že zasloužených bodů. Teď jsme se bavili o tom, jestli nám poslední výhra nad Karvinou pomohla nebo nepomohla, protože se mi zdálo, že jsme dnes odehráli úplně jiné utkání než doma. Možná je to tím, že venku ještě neumíme hrát stejně jako doma. Udělali jsme dnes spoustu chyb, nedali jsme několik šancí a to Kopřivnice neodpouští. Dvakrát nebo třikrát jsme se nadechovali, ale svou nedisciplinovaností v obraně i v útoku jsme zápas nedokázali otočit. Bohužel náskok domácích z úvodu utkání se projevil a my už jsme neměli morální sílu s tím něco udělat. Vinou svých fatálních chyb jsme domácím vítězství usnadnili."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „My jsme věděli, že Brno je silný soupeř. Všechny zraněné hráče má totiž zpátky a díky výhře v posledním zápase nad Karvinou přijelo k nám se sebevědomím. Pro nás bylo i psychicky těžké, abychom potvrdili vítězství ze Zubří. Nicméně dnešní zápas jsme zvládli a jsem za to rád. Myslím si, že v prvním poločase jsme hráli opravdu hezkou házenou a výborně jsme bránili. Musím kluky pochválit. V prostoru pro zlepšení vidím hlavně dvě věci. Tou první je náš nástup do druhého poločasu, kdy jsme si v šatně říkali a upozorňoval jsem na to, že bude strašně moc důležité, abychom maximální bojovností a aktivitou zvládli prvních deset minut druhého poločasu, což se bohužel nestalo. Nevím proč, ale zbytečně jsme si zahrávali s ohněm, když se Brno dokázalo přiblížit na tři branky, což mohla být strašně velká komplikace. Také jsme dnes nedali hodně vyložených šancí, myslím, že jich bylo devět nebo deset, což je na takový zápas hrozně moc. Tou druhou věcí pro zlepšení je, že jsme nedokázali udržet nastavenou laťku 25 obdržených branek za zápas. Dostali jsme jich nakonec dvacet sedm, nicméně v obraně už je posun, protože loni byly všechny zápasy kolem 35 branek."

 

Foto: Ivan Pilát

 

HC ROBE Zubří – HBC RONAL Jičín 30:24 (11:15)

V Zubří se hrálo utkání 17. kola v čase, na který nejsou domácí moc zvyklí, a to kvůli živému přenosu České televize. Zubřané chtěli odčinit porážku z minulého víkendu, kdy stejně jako tentokrát hráli doma a nestačili na silnou Kopřivnici. Z jičínského tábora před zápasem zněly jasné hlasy o házené, kterou se chce Jičín prezentovat, tak aby postoupil do play-off. Zápas v Zubří začal velice překvapivě, když domácí svému soupeři nedokázali odpovídat na jeho rychlé góly. Byť se po třech minutách zdálo, že je Zubří lepším (3:0), hosté během dalších pěti minut vývoj prvního poločasu otočili (4:5). I nadále domácí postrádali dynamiku a odhodlání, zatímco nabuzený Jičín dál kráčel poločasem hladce. Hosté se mohli spoléhat na Machalického, který vychytal 2 sedmičky. Navíc viděli diváci v 15. minutě střídání v domácí brance, kdy Malinu nahradil Mizera. Domácí hráli první půli tak špatně, že to zarazilo i publikum. Chvílemi by bylo slyšet v zuberské hale i padání špendlíků. Důvodem takového stavu bylo to, že vždy na gól domácích Jičín dokázal vstřelit góly dva. Jedinou světlou stránkou výkonu Zubří byl v brance Mizera. Do druhého poločasu nastoupilo jiné Zubří. Sice Jičín dokázal do 39. minuty držet čtyřbrankový náskok, poté ale přišla kanonáda domácích. Valaši si začali věřit, obrana byla tvrdá a v útoku akce cílevědomé. Střelecky domácí drželi Jurka s Hlinkou. Nakonec Jičín nedokázal vzdorovat domácímu náporu, Zubří bylo jasně lepší a udrželo tak 2 body doma.

Nejlepší střelci: Jurka 10/1, Hlinka 8, Šustáček a Dořičák 3 – Šulc 7, Krahulec 3/1, Kovařík, Miľko a Kostelecký po 3. Rozhodčí: Pavlíček, Hanák. Sedmimetrové hody: 1/5 – 1/1. Vyloučení: 8:8. Diváci: 748.

Petr Mašát, trenér Ronalu Jičín: „Gratulace domácím. My jsme sem dnes jeli v roli outsidera, protože je naše marodka opravdu veliká, s tím se nedá hrát extraliga. Ale řekli jsme si, že se tady o body porveme, nechytli jsme začátek, kdy nám Zubří odskočilo na 3:0. Od té doby jsme byli ale lepší. Škoda jen toho gólu v závěru poločasu, kdy jsme ho dostali v poslední vteřině. Možnost náskoku jsme nevyužili, docházely nám síly, rozhodly zkušenosti, my jsme přijeli z 5 dorostenci. Začali jsme se hroutit a posledních 5 minut jsme dali Zubří na podnose. Pro můj manšaft pochovala za 40 minut. Pozitivní zkušenosti zúročíme v dalších zápasech.“

Dušan Poloz, trenér ROBE Zubří: „Průběh zápasu byl zhodnocen, dá se skoro ze vším souhlasit. My jsme vstoupili do zápasu lehce, vytvořili jsme si vedení, ale známe spoustu příkladů, kdy nás to ukolíbá a dnes se to potvrdilo. Dostávali jsme góly z rychlých útoků. Velice špatná střelecká potence, pouze 44 %. Vstup do druhého poločasu byl z obou stran nervózní, pokud se nepletu, nepadla ani jedna branka. Postupem času se psychika hráčů zlepšila i díky zlepšené střelecké potenci, protože byla 75 %. Plus, když jsme otáčeli zápas, byl na hřišti Dušan Palát, který je taky do budoucna příslibem klubu.“

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email