top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Pozvánka na 2. kolo Strabag Rail Extraligy: Regionální derby ve Frýdku-Místku i atraktivní duel Lovosic s Jičínem

13.09.2018, Redakce ČSH

Jičínští o víkendu skalpovali mistrovskou Karvinou, teď vyráží k ambiciózním Lovcům. O první body si to pak rozdají hráči Frýdku-Místku a Kopřivnice, před domácími fanoušky se uvedou házenkáři Zubří soubojem s Novým Veselím. Co čekat na extraligových palubovkách?

Házenkáři Zubří mají před sebou první domácí zápas v ROBE Aréně. Dva body si v prvním kole přivezli z Litovle a teď budou chtít další urvat v souboji s Novým Veselím. Byť k jeho síle cítí tým trenéra Poloze respekt. „Potkávají se dva týmy, které svá úvodní utkání vyhrály, tudíž se dá znovu očekávat vypjatý a urputný zapas, dá se říci v podstatě i o čelo tabulky. Tým Nového Veselí vhodně doplnil kádr během letní pauzy a z mého pohledu je to tým, který určitě má kvalitu na play-off, kam se podle mého názoru letos probojuje. Již jsem zmiňoval, že týmy od 4. místa směrem dolu v tabulce jsou vyrovnané. Budou rozhodovat zdánlivě drobnosti a momentální forma. Nejinak tomu bude i v našem prvním domácím zápase,“ myslí si Dušan Poloz a jeho slova potvrzuje i křídelník Michal Weber: „Do zápasu budeme muset jít s daleko větší agresivitou v obraně, protože Veselí má oproti Litovli více střelců z dálky. Co se týče útočné fáze, tam si myslím, že problém nebude. Jde jen o to vytvořené šance proměňovat.“

Že je v Zubří nečeká nic snadného ví i házenkáři Nového Veselí. Tým je ale po domácí výhře v psychické pohodě a to bude chtít využít na horké půdě Valachů. „Zubří je doma tradičně velmi silné a je jednoznačným favoritem utkání. Na druhou stranu mají nový tým, který bude v prvním domácím zápase pod velkým tlakem. My jsme zvládli domácí zápas s Frýdkem a jedeme tedy na Valašsko s klidnou hlavou a velkou pohodou v kabině. Je to utkání, kde v podstatě nemáme co ztratit a můžeme jenom získat. I proto věřím, že můžeme favorita hodně potrápit,“ těší se trenér Veselanů Pavel Hladík.

Tým Lovosic připravil o uplynulém víkendu pro fanoušky velkolepý zážitek. Před více než dvěma tisíci diváků se rozloučil s hráčskou kariérou Jan Landa a teď už z pozice asistenta trenéra připravuje spoluhráče na zápas proti Jičínu. „Jičín ukázal již v minulé sezóně, že je třeba s ním opět počítat a jenom to potvrdil výhrou v prvním kole v domácím prostředí nad silnou Karvinou. Jádro týmu zůstalo stejné, vzadu se mohou opřít o zkušenou brankařskou dvojici a šéfa obrany Martina Bareše. V útoku se bude Jičín spoléhat na výkon Ondry Šulce. Velice dobře a rychle zapracovali nové posily do týmu a zejména výkony Martina Kovaříka jak v přípravě, tak v posledním utkání s Karvinou musíme brát vážně,“ vyjmenoval silné stránky Jičína Landa, hned ale dodal: „Nicméně my hrajeme doma, kde bychom neradi ztráceli body. Věřím, že pokud se dostaneme do podobného laufu, jakým jsme se prezentovali v minulém kole proti Dukle, zůstanou dva body v Lovosicích.“

Slova svého trenéra potvrdil i křídelník Lukáš Malý: „Jičín je značně posílen sebevědomím po vítězství v prvním kole proti mistru z Karviné. Víme, že žádný zápas v extralize nebude jednoduchý, ale na druhou stranu my hrajeme doma a budeme chtít udržet svoji půdu nedobytnou. Do zápasu s Jičínem musíme vstoupit stejně jako s Duklou s tím rozdílem, že obranná část se musí výrazně zlepšit. Pokud nám bude fungovat obrana, tak věřím, že v útoku máme hráče, kteří se dokážou prosadit. Ale zápas se vyhrává obranou a ta bude proti dynamickým hráčům Jičína spolu s výbornou spolupráci s pivotem.“

Slova chvály má pro soupeře trenér Jičína Aleš Babák. „Lovosice patří v posledních letech mezi týmy s nejstabilnější formou. Neustále se řadí mezi špičku nejvyšší domácí soutěže, do kádru zabudovávají mladé hráče, kteří produkují rychlou moderní házenou. O tom, že i v právě se rozjíždějící sezóně budou chtít bojovat na čele tabulky Strabag Rail Extraligy, svědčí jejich vítězství v prvním kole nad pražskou Duklou. Nám se poměrně vydařila herní část závěru přípravného období a tuto pohodu jsme si přenesli i do vítězného duelu s Karvinou. Dvoubodový zisk nad úřadujícím mistrem by měl hráče zdravě motivovat i do nesmírně těžkého zápasu v Lovosicích,“ připomněl Babák úvodní skalp úřadujícího mistra a dodal: „Pevně věříme, že budeme domácím vyrovnaným soupeřem a utkání přinese dramatickou podívanou. Lovosičtí budou kromě mladíků v sestavě spoléhat na tradiční dlouholeté opory. Do zápasu jdeme s cílem navázat na slibný začátek sezóny a na horké lovosické půdě bodovat.“

Regionální derby se pak připravuje ve Frýdku-Místku (více zde). Na divácky atraktivní duel se pečlivě připravují i hráči Kopřivnice, kteří budou usilovat o první letošní body. „Nedělní zápas bude pro oba celky možností, jak složit reparát za nepovedené úvodní střetnutí tohoto ročníku extraligy. Frýdek sahal v Novém Veselí minimálně po remíze, která jim však o jediný gól utekla, čili doma nebudou chtít ponechat nic náhodě a trenér Kekrt je připraví podat stoprocentní výkon na domácí palubovce,“ komentuje stuaci u soupeře křídelník Petr Unger a doplňuje k vlastní taktice: „My naopak musíme hodit nepovedený zápas s Plzní za hlavu, poučit se z chyb a ve Frýdku se jich vyvarovat. Tolik neproměněných sedmimetrových hodu a chyb při hře bez brankáře se již nesmí opakovat. Nemáme ale důvod panikařit, šlo teprve o první zápas, takže do Frýdku pojedeme s čistou hlavou a vidinou výhry a dvou bodů."

Svěřence burcuje před druhým vystoupením i trenér Lubomír Veřmiřovský. „Určitě se chceme zase o týden posunout. Neměli jsme mnoho času dát mančaft dohromady, protože jsme prakticky začali týden před ligou, což znamená, že nyní máme další týden, kdy na tom můžeme zapracovat. Některé věci už by se měly samozřejmě promítnout v zápase,“ doufá Veřmiřovský. Ten také oceňuje kvalitou soupeře: „Frýdek je po fyzické stránce dobře připravený, dokáže se prezentovat velice dobrou obranou a po získání balónu hodně tahá dopředu. Velkou sílu má tento mančaft také v podobě individualit, kterými jsou například Vojta Petrovský, Martin Stržínek a Martin Kocich. Také se mohou opřít o sílu hry na pivotech. Čeká nás velice náročné derby se silným soupeřem, se kterým je vždy těžké urvat nějaké body. Dáme ale do toho veškeré síly a uděláme maximum pro to, abychom v derby uspěli."

Litovel čeká cesta do Brna. “Máme nesnadný vstup do extraligy. V prvních čtyřech kolech hrajeme s prvním, třetím a čtvrtým týmem loňského ročníku. Ale i utkání s Brnem bude těžké. Andrej jistě vtiskl týmu novou tvář a na domácím hřišti nebudou chtít prohrávat. Tahají hodně dopředu, takže to bude i fyzicky náročná házená. Velké nebezpečí hrozí od zkušených hráčů, jako jsou Havlát, Mičola a Dostalík,” popisoval kvality soupeře trenér Litovle Ivo Vávra a dodal: “Bude důležité udržet koncentraci po celých 60. minut, což se nám v prvním kole nepodařilo a proto jsme prohráli. Může rozhodnout každá maličkost. Navíc jsme si po prvním kole odnesli pár šrámu a v přípravě nebyli kompletní. Ale každé utkání začíná za stavu nula nula a my svou kůži neprodáme lacino. Nastavili jsme si v klubu novou cestu a v tomto utkání se ukáže, jestli je správná. Na Brno se těšíme a přijedeme připraveni.”

Odhodlaně ale nováčka ročníku budou vítět právě v Králově Poli. “Při příležitosti prvního domácího utkání se družstvo vynasnaží odčinit více než rozpačitý dojem z porážky a především z herního výkonu v předešlém kole. Soupeř disponuje řadou zkušených hráčů, kteří jsou vhodně doplněny o nadšeně bojující mladíky. Z toho důvodu bude pro úspěch důležitá maximální úroveň koncentrace na utkání a trpělivost, zejména v obranné činnosti,” ví trenér Brna Andrej Titkov.

 

Program 2. kola Strabag Rail Extraligy

12.9. 18:00 HCB Karviná - TJ Cement Hranice 26:24

15.9. 15:00 SKKP Handball Brno - TJ Tatran Litovel

15.9. 17:00 HK FCC Město Lovosice - HBC Ronal Jičín

15.9. 18:00 HC ROBE Zubří - Sokol Nové Veselí

16.9. 17:00 Dukla Praha - M.A.T. Plzeň

16.9. 17:00 Pepino SKP Frýdek-Místek - Kopřivnice

 

 

 

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email