top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Pozvánka na Extraligu: Kdo si třetí výhrou zajisti vedení v tabulce? Nebo do čela poskočí jiní?

21.09.2018, Redakce ČSH

Lovosice a Nové Veselí se po dvou kolech vyhřívají na čele tabulky. Třetí výhra by některému z těchto týmů mohla pozici upevnit. Na paty jim ale šlapou další. Bodové rozdíly jsou logicky po dvou odehraných zápasech minimální, na první body čeká jen Frýdek-Místek a Tatran Litovel.

V sobotu ráno odstartují hlavní boje 3. kola Strabag Rail Extraligy. Tým Hranic doma přivítá Lovosice, průběžného lídra tabulky. „V sobotu nás čeká nelehká úloha. Lovosice disponují velice silným a zkušeným kádrem. Důležitým faktorem v utkání bude dostat pod kontrolu zkušené hráče jako Motl, Bouček a otupit střelecký potenciál Václava Klimta. To se nám může podařit jen dobře fungující a agresivní obranou. Bude třeba podat výkon na hranici maximálních možností, aby oba body zůstaly doma,“ hlásí před zápasem trenér domácích Cementářů Libor Hrabal.

Hranice mají na kontě dva body za úvodní výhru nad Brnem. „Čeká nás soupeř, který měl solidní úvod do sezóny. Doma zvítězil nad s Brnem a vyrovnané utkání sehrál s Karvinou. V něm se dokázaly Hranice dostat zpět do zápasu, i když už vysoko prohrávaly,“ připomněl dosavadní výkony Hranic trenér Lovců Milan Berka a dodal: „Hranice jsou zkušený protivník, který má dlouhá léta základní osu pohromadě v čele s výborným brankářem Pepou Kučerkou. Navíc posílil o Tomáše Mlotka z Karviné, který zvýšil dynamiku týmu v útoku. Nečeká nás nic jednoduchého, navíc pokud budeme nakládat s našimi šancemi jako v posledním domácím utkání s Jičínem, tak nemáme šanci na úspěch. Nic to nemění na tom, že máme za sebou úspěšný vstup do sezóny, takže si jedeme pro výhru a naším jednoznačným cílem jsou další dva body.“

Trenérova slova potvrdil i lovosický křídelník Miloslav Sýkora. „Zápas v Hranicích určitě nebude jednoduchý. Hranice omladily kádr a zatím předvádějí s Pepou Kučerkou v zádech velice dobré výkony. My máme ale lepší start a potvrzují to i dvě naše výhry. V sobotu očekávám bitvu na hřišti, protože v Hranicích se nikomu dobře nehraje. My ale chceme prodloužit sérii našich výher a věřím, že se na soupeře dostatečně připravíme, abychom jej porazili a užili si cestu domů,“ dodal optimisticky Sýkora.

 

 

Extraligového navrátilce z Litovle čeká v sobotu odpoledne doma nelehký úkol, do Litovle míří mistrovská Karviná. „Je to zápas, na který se všichni moc těší. Ať již z důvodu napravení reputace po nevydařeném výkonu v zápase v Brně, či na setkání na palubovce s bývalými spoluhráči Mirou Nedomou, Matějem Nantlem a Honzou Zbrankem. Samozřejmě, že i naší současní hráči Luděk Piwko a Honza Juráš se budou chtít vytáhnout proti svému mateřskému klubu,“ upozornil asistent litovelského trenéra Květoslav Kuba na personální propojenost obou týmů a dodal: „Po celý týden se mančaft na tento zápas poctivě připravuje. Ohrožen je start Honzy Šmída, který nedohrál poslední zápas po potrestaném hrubém faulu a musel být ošetřen přímo na hale. Karviná je velkým favoritem, ale i nám se v minulosti podařilo některé favority zaskočit a pevně věříme, že se to může podařit i nyní. Pozor si musíme dát na všechny hráče Baníku a nezaměřit se pouze na jednotlivce.“

To Luděk Piwko viděl i chyby na minulém výkonu svého týmu a na zápas se svým exklubem Karvinou pořádně těší. „V minulém zápase jsme nehráli jako tým a taky to tak dopadlo. Doufám, že se do příštího zápasu zvedneme a budeme opět tahat za jeden provaz. Teď nás čeká Karviná, klub, ve kterém jsem vyrůstal, a na zápas se strašně těším. Myslím si, že to bude těžké utkání. Karviná nám nic nedá zadarmo, budeme muset makat od první minuty a proto doufám, že nás přijde podpořit plná hala a společně získáme první body,“ burcuje své nové spoluhráče Piwko.

To Karviná jede do Litovle se zdravým sebevědomím i pokorou. „Nováček soutěže a proto je před námi zdánlivě jednoduchý zápas, ale jen zdánlivě. Do Litovle jedeme s pokorou a respektem k soupeři, máme však jasný cíl. Úvod soutěže ještě není podle našich představ, pomistrovská kocovina už doufám vyprchala a začneme zas věřit ve své síly a schopnosti,“ komentoval vyhlídky svého týmu trenér Karviné Marek Michalisko s tím, že Radim Chudoba s největší pravděpodobností v Litovli ještě hrát nebude. 

Novému Veselí se vydařil vstup do sezóny. Dva zápasy, dvě výhry a před domácím publikem šance na další body. „Ve třetím kole hostíme doma KP Brno a pokud chceme pomýšlet na umístění, které jsme si vytyčili, tak musíme v takových zápasech bodovat. V minulém kole jsme vyhráli v Zubří, ale o tom, jestli to byly body navíc, rozhodne právě zápas s Brnem. Musíme tento zisk potvrdit doma a využít tak aktuální formy,“ myslí si Pavel Hladík, trenér Nového Veselí a doplňuje: „Respektujeme sílu soupeře, který bude povzbuzený ziskem bodů z minulého kola. Musíme podat zodpovědný výkon, jedině tak můžeme uspět. Věřím, že výhra v Zubří přitáhne naše fanoušky a budeme hrát před plnou halou.“ A střední spojka jeho týmu Josip Kežič dodává: „V týmu je dobrá atmosféra a to se musí projevit i na hřišti. Hrajeme doma a musíme proti Brno bodovat.“

Vzájemnou pozici obou týmů dobře zná trenér Brna Andrej Titkov. „Soupeř po dvou výhrách oplývá sebevědomím a při této skutečnosti spatřuji určitou šanci pro náš tým. My můžeme hrát uvolněně a při udržení stávající úrovně koncentrace v obranné činnosti, a samozřejmě zlepšení zakončování střeleckých příležitostí, můžeme pomýšlet na úspěch,“ domnívá se Titkov.

To na východě republiky se poměří dva týmy, které mají na kontě shodně po jedné výhře – Kopřivnice a Zubří. A právě Zubřané mají co napravovat, jejich ambice jsou jiné, než čemu odpovídají jejich dosavadní výsledky. Síly Valachů se ale v Kopřivnici vůbec nebojí. „Jako v každém zápase se Zubřím očekávám boj do poslední chvíle. Věřím, že se nám po nedělní výhře podaří zaplnit hala a naši skvělí fanoušci nás podpoří a pomůžou nám utkání dotáhnout do vítězného konce. Budeme to mít velmi těžké, protože Zubří doma prohrálo a určitě bude chtít svou prohru u nás odčinit. My jim ale nedáme nic zadarmo a popereme se o to, aby body zůstaly doma,“ burcuje spoluhráče i fanoušky křídelník Jan Hanus. Trenér Lubomír Veřmiřovský si zase myslím, že týmu pomůže dobrý výsledek z posledního zápasu. „Vítězství Frýdku-Místku nám všem vlilo energii do žil. Nyní už se pečlivě připravujeme na sobotní derby se Zubřím, které bude divácky velice atraktivní. Do haly dorazí stejně jako v každém roce spousta fanoušků, takže se určitě máme na co těšit. Doufám, že i nás přijde podpořit řada našich skvělých fanoušků a vyprodá se hala. Věřím, že budeme schopní zahrát dobrý zápas a porvat se o vítězství. Kluci ze Zubří jsou bojovníci, kteří dobře brání a tahají rychle dopředu, to znamená, že se budeme muset vyvarovat ztrát balónu, protože to bude důležité a klíčové. Každopádně budeme pokračovat v naší cestě, jsme zase o týden dál a chceme se opět posunout," zhodnotil kvality obou výběrů Veřmiřovský.

V neděli pak nabité kolo uzavře souboj Frýdku-Místku s Talentem Plzeň. „Pro nás to bude další těžké utkání, potřetí v řadě hrajeme venku a to není, zvlášť takhle v úvodu sezony, nic příjemného. Frýdek navíc dvakrát prohrál, teď už bude chtít zabrat. Mají velmi dobře poskládaný mančaft, v němž jsou zkušení borci jako třeba Petrovský či Stržínek, i talentovaní mladíci. My jsme se snažili zapracovat hlavně na obraně, v níž byla na Dukle okénka. Ten zápas jsme si rozebrali. Měli jsme dobře rozehrané utkání dotáhnout do vítězného konce a ne, abychom to byli my, kdo musel dotahovat,“ říká trenér Plzně Michal Tonar, který se bude muset obejít bez některých hráčů: „Uvidíme, kdy se vrátí Milan Ivančev, který si odskočil domů do Srbska, kde se mu narodil syn, ale na utkání ve Frýdku by měl být. Bičiště má stále problémy s ramenem.“

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email