top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Lovci překvapivě padli v Hranicích, Karviná rozstřílela Litovel

22.09.2018, Redakce ČSH

Rozdílem čtyř branek prohráli v Hranicích házenkáři Lovosic. V souboji týmů, propojených řadou bývalých hráčů na obou stranách, zvítězila Karviná v Litovli rozdílem dvanácti gólů.

Strabag Rail Extraliga - 3. kolo

TJ Cement Hranice- HK FCC Město Lovosice 28:24 (14:11)

V úvodu zápasu viděli diváci v Hranické hale řadu neproměněných šancí na obou stranách. Proto v páté minutě bylo skóre zápasu pouze 1:0. Následná desetiminutovka už ale patřila domácím. Ti si tvrdou hrou a koncentrovaným výkonem navyšovali svůj náskok. Hosté jim v tom pomohli také řadou nepřesností a jednoduchých ztrát míče, skóre se tedy vyvíjelo nejdřív 7:3, poté 11:5. Lovosičtí ale dokázali do poločasu korigovat na 11:14. Ve druhém poločase se hosté snažili se zápasem ještě něco udělat, ale na více jak tříbrankový rozdíl se nedostali (20:17). Velkou zásluhu na tom měl především Josef Kučerka, který si se svými 45% držel skvělou formu po celý zápas. Ve druhém poločase se o branky starali domácí Matěj Andrš s Michalem Hubem, na straně Lovců to byl především Jiří Motl. Ani jeho celkových sedm branek ale nepomohlo jeho týmu k bodovému zisku. Cementáři si tak připisují další dva body za domácí výhru 28:24.

Nejlepší střelci: Magrla 5, Andrš 5, Hub 4 – Motl 7, Trkovský 6, Franc 3. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 0/2 –2/2. Vyloučení: 2:3. Diváci: 221

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Základem našeho vítězství byl první poločas, kdy jsme dokázali eliminovat osu Motl – Bouček – Klimt a splnili tak taktické pokyny před zápasem. Výborná agresivní obrana s výborně chytajícím Kučerkou byla dominantní v celém zápasu a v závěru jsme dokázali se prosadit z křídel, která držela naše vedení. Náš náskok jsme tak drželi až do závěru zápasu. Za velice motivovaný výkon chválím všechny hráče.“

Jan Landa, asistent trenéra Lovců Lovosice: „My jsme dnes ztroskotali hlavně na Pepovi Kučerkovi a první poločas pro nás nebyl vůbec dobrý. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli - aby se Hranice dostaly do nějakého většího náskoku. To je voda na jejich mlýn a nás pak stojí spoustu sil to dohánět. Ve druhém poločase jsme se snažili s tím ještě něco udělat, ale opět jsme předvedli řadu neproměněných šancí. Když jsme mohli jít na rozdíl dvou, třech gólů tak to Pepa Kučerka zavřel a my následně dostávali jednoduché góly z protiútoků. To nám definitivně zlomilo vaz.“

 

Tatran Litovel – HCB Karviná 20:32 (10:16)

Prestižní souboj pro řadu hráčů z obou celků vyzněl jednoznačně pro Karvinou. Litovelští odchovanci v dresu Karviné Mirek Nedoma a Matěj Nantl nastříleli domácím 5, respektive 2 branky, i přesto je férové litovelské publikum před i během utkání přijalo velmi dobře. Také karvinští odchovanci Luděk Piwko a Jan Juráš se předvedli proti mateřskému celku velmi dobře. Karviná se hned v úvodních minutách ujala vedení o 4 branky. Precizní hrou v útoku vytvářela pozice především pro Dominika Soláka, který už v prvních 30 minutách vstřelil 6 branek. Na straně Hanáku dostala první příležitost ke hře nová posila Samid Mekić, ale dvoumetrovou spojku si karvinští obránci spolu s brankářem Marjanovičem víceméně pohlídali. Litovel se tak i díky absenci zraněného Šmída více než zdálky dokázala prosazovat z proskoků a tím často získávala sedmičky. Ty zatím v letošní sezóně suverénně proměňuje Luděk Piwko a v tomto utkání jich nasázel všem třem karvinským brankářům celkem osm. Karviná kontrolovala průběh utkání po celou dobu a šňůrou 6 branek v řadě po chybách domácích zvyšovala 5 minut do konce už na rozdíl 13 branek, v této části hry vynikal střelecky karvinský pivot Jan Užek. Čest litovelských střelců kromě sedmičkáře Piwka nejvíce podržel ten nejmladší – ještě dorostenec Marek Vincour zahrál výborné utkání, které korunoval 4 brankami.

Nejlepší střelci: Solák 9, Užek Jan 7, Monzka 4/1 – Piwko 8/8, Vincour 4, Macek 2. 4. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmimetrové hody: 8/8 – 2/1. Vyloučení: 4 – 7 (ČK Nantl pro 3x 2 min). Diváci: 284.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "V utkání jsme viděli reálný poměr kvality házené obou celků. Soupeř disponuje na každém postu zkušenějším hráčem než my. My se zatím trápíme, máme těžký los, v prvních čtyřech kolech máme všechny tři loňské medailisty. Přesto jsme dnes svým výkonem nedělali soupeři žádné problémy. Nebyl jsem spokojený s morálkou hráčů na hřišti, dodržováním pokynů trenéra. Bez toho se nemůžeme ze současné pozice nikam posunout. Můžeme kvalitnějšího soupeře porazit, ale rozhodně ne pravidelně. Dokážeme držet kvalitu a taktiku 5 minut a pak se to rozsype. Nedaří se nám hlavně hra spojek. Jedinou výjimkou byl ale dnes mladý Marek Vincour, který hrál přesně podle mých pokynů, bojoval a byl jednoznačně naším nejlepším hráčem."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: "Jeli jsme k nováčkovi do Litovle pro plný bodový zisk, přesto jsme se poctivě připravovali, protože také domácí se jistě takticky na nás připravovali a motivace řady hráčů byla velká. Chtěli jsme stále vést o 3 – 4 branky a to se nám povedlo. Domácí jsme nenechali ani jednou se přiblížit na menší rozdíl a v druhém poločase jsme to dokázali ještě výrazněji navýšit a dohrát v klidu. Získali jsme dva body a i projev týmu byl už o kus více podle mých představ, ale v přípravě jsme hráli ještě lépe."

 

 

TJ Sokol Nové Veselí – SKKP Handball Brno 28:25 (13:12)

Domácí tým povzbuzený dvěma výhrami vstoupil do utkání velmi vlažně a nechal bojovně naladěného soupeře z Brna jít několikrát do vedení. Navíc se na straně hostů rozchytal k výbornému výkonu Jakub Koňařík. Od 16. minuty přece jenom domácí tým překlopil vedení na svoji stranu. Ve druhém poločase Nové Veselí zvýšilo aktivitu a dovedlo těžký zápas do vítězného konce.

Nejlepší střelci: Štěrba 10, Sekulič 4, Živojinovič 3 – Hlípala 7, Havlát, Kučera, Stein po 3. Rozhodčí: Přemysl Fukala, Radek Mohyla. Sedmimetrové hody: 6/4 – 2/3. Vyloučení: 1:3. Diváci: 300.

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Za mě to byl ohromně těžký zápas. My jsme věděli, že nesmíme ani na chvíli polevit, ale přesně to se nám na začátku utkání stalo. Brno sem jelo přesně v té pozici, jakou jsme měli minulý týden v Zubří. Nedokázali jsme se vypořádat s výborně chytajícím Kubou Koňaříkem a hlavně Luboš Hlípala nám dělal velké problémy. Nejsem spokojen s výkonem, jsem spokojen s tím, že jsme nehráli dobře a vyhráli jsme. Jsem rád, že zvládneme vyhrát i zápasy, kde nehrajeme dobře. Děkuji klukům, že to zvládli, vyhráli jsme třetí zápas v řadě a jsme moc šťastní.“

Jakub Flajsar, spojka TJ Sokol Nové Veselí: „Jsem rád, že jsme zápas zvládli hlavně ve druhé půli díky bojovnosti. I když se nám dnes moc nedařilo, tak jsme nesklopili hlavy a pořád jsme bojovali. Díky zlepšení v obraně jsme ten zápas nakonec ubojovali.“

Andrej Titkov, trenér SKKP Handball Brno: „Gratulace domácím k vítězství. Bylo to utkání plné technických chyb, ale bylo dramatické, takže se muselo divákům líbit. Oběma týmům ještě chybí na startu soutěže sehranost. Jsem spokojen s obrannou činností, v útoku ale nehrajeme dobře, tam nás tlačí pata. S tím v současné době nemůžeme vyhrát venku. 15 inkasovaných gólů ve druhé půlce už připisuji tomu, že jsme začali riskovat“.

Jakub Koňařík, brankář SKKP Handball Brno: „Vyhrál dnes tým, který udělal méně technických chyb a to bylo Nové Veselí. My jsme ale odehráli zatím nejlepší zápas v této sezóně.“

 

KH Kopřivnice - HC ROBE Zubří 31:25 (18:11)

Kopřivničtí házenkáři dokráčeli k zasloužené výhře nad Valachy ze Zubří. Lepší vstup do utkání měli před bouřlivou diváckou kulisou kopřivničtí házenkáři, kteří si již v šestnácté minutě prvního poločasu dokázali vybudovat šestibrankové vedení, které narostlo až na poločasový rozdíl sedmi branek 18:11. Kopřivnice se v prvním poločase mohla opřít o skvěle fungující obranu podpořenou výbornými zákroky Žingora a také o výbornou práci v útoku. Náskok vybudovaný v prvním poločase si dokázala Kopřivnice pohlídat i ve druhém dějství a nakonec tak dokráčela k zasloužené výhře 31:25.

Nejlepší střelci: Holbein Jan 8, Gřes Jan 5, Bukovský Marek 4/2, Hrstka Martin 7/5, Polášek Jiří 4, Přikryl Pavel 3. Sedmimetrové hody: 7/5 - 7/5. Vyloučení: 9:5. Diváci: 500

Dušan Poloz, trenér HC Robe Zubří: "V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k zaslouženému vítězství. Možná se budu opakovat, ale chtěl bych říct, že opravdu budujeme nový tým a jde to poznat. V poločase jsme ztráceli na soupeře 7 branek, což už se těžko otáčí. Ve druhém poločase jsme sice měli nějaké světlé momenty, trochu se nám zlepšila obrana, získali jsme nějaké míče, ale na vítězství to dneska v žádném případě nebylo. Pokud naše systémy nezlepšíme a nezkvalitníme, tak to bude bohužel takhle pokračovat. Určitě se budeme snažit, ale nejsme schopní říct v jakém časovém horizontu to bude."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: " My jsme samozřejmě velice šťastní, že jsme doma dokázali porazit Zubří. Myslím si, že pro diváky to bylo dnes velice pěkné utkání, protože přijeli fanoušci ze Zubří a v hojné návštěvě přišli naši fanoušci. Odehráli jsme velice dobrý první poločas, kdy jsme si vytvořili náskok, který jsme už v průběhu druhého poločasu udržovali. Jsme opravdu rádi za dva body, protože porazit Zubří se nestává každý den."

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email