top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Pozvánka na 4. kolo Strabag Rail Extraligy: Prodloužený víkend s házenou

27.09.2018, Redakce ČSH

Všechny tři dny prodlouženého víkendu budou patřit extraligové házené. Kam vyrazit? V pátek do Jičína a Zuří, v sobotu na házenou v Lovosicích či v Brně a v neděli do Karviné a na pražskou Slavii, kde se opět představí Dukla.

Čtvrté kolo Strabag Rail Extraligy odstartuje v pátek odpoledne tým Ronalu Jičín domácím zápasem proti Cementu Hranice. „Tým Hranic patří zatím k nejpříjemnějším překvapením Strabag Rail Extraligy, o čemž mimo jiné svědčí jejich cenný skalp v podobě jednoznačné výhry nad Lovosicemi. S příchodem některých mladých hráčů zrychlili házenkáři Hranic postupný útok, pokoušejí se také o jednoduché branky z první a druhé vlny. Hru s přehledem diriguje Marek Tůma, aktivně si na spojkách počínají Tomáš Mlotek a Michal Indrák. Nebezpečí ale hrozí také od dalších hráčů, kteří dostávají větší herní prostor,“ popisoval trenér Aleš Babák hru soupeře a s uznáním kvitoval i další změny v týmu Cementářů: „Hraničtí oproti předchozím sezónám zaktivnili a zagresivnili obranu, za kterou spolehlivě chytá nestárnoucí Pepa Kučerka.“ Tým Jičína má na kontě zatím jedno vítězství a teď by chtěl dosáhnout na další body. „My půjdeme do vzájemného souboje s cílem navázat na solidní výkon v Lovosicích a poměrně vydařený druhý poločas zápasu s pražskou Duklou. V obou střetnutích jsme byli blízko bodovému zisku, nakonec jsme ale nezvládli koncovky. Proto chceme v pátek s Hranicemi jednoznačně uspět a připsat si dva body,” věří trenér Babák. 

Cementu zatím patří po třech odehraných kolech čtvrté místo za dvě vybojovaná vítězství. DO Jičína jedou tedy sice z lepší pozice, ale i tak s respektem. „V Jičíně nás nečeká lehký zápas. V prvé řadě nesmíme podlehnout atmosféře v hale, která bývá dost bouřlivá. Dále je potřeba pokrýt střelce jako je zkušený Šulc a také dostat pod kontrolu Martina Kovaříka. Útok Jičína bývá velice trpělivý a pro nás bude platit zase trpělivost a agresivita v obraně. Jičín dokáže trestat každou chybu, což pro nás znamená hrát v útoku velice disciplinovaně a udělat co nejméně chyb, abychom nedali jičínským křídlům možnost skórovat z rychlých protiútoků,“ popisuje taktiku pro další souboj trenér Hranic Libor Hrabal a dodal: „Pokud budeme pokračovat v dosavadním herním trendu, tak máme šanci být v Jičíně úspěšní.“

 

 

To Zubřanům se rozhodně nevyvedl vstup do soutěže podle představ. Průběžné deváté místo je daleko za očekáváním a ani v domácím zápase proti Plzni nebudou favoritem. „Do Zubří tentokrát zavítá z mého pohledu nejkvalitnější tým tohoto ročníku Strabag Rail Extraligy, což potvrdilo družstvo z Plzně ve svých prvních třech zápasech. I když všechny byly na půdě soupeře, tým ještě nepoznal hořkost porážky. V tom bych viděl naši výzvu a pokusit se tuhle sérii přerušit by mělo být cílem našeho celku. Věřím, že i přes nezdařilý start do sezóny se naše výkonnost v tomto zápase zlepší,“ doufá trenér Valachů Dušan Poloz a potvrzuje to i Pavel Přikryl: „Je to další tradiční soupeř, se kterým hrajeme pravidelně vyrovnaná a těžká utkání. Myslím si, že i tentokrát tomu nebude jinak a že nás doma čeká velký boj. Máme za sebou dvě nepovedená utkání a pokusíme se je odčinit už teď proti Plzni.“

Trenér Plzně Michal Tonar se těší na ukončení dlouhé série čtyř zápasů na cizích palubovkách. „Zakončíme sérii zápasů venku, kterou zatím zvládáme. A jak se říká, tak s jídlem roste chuť. I do Zubří pojedeme zabojovat o dva body, ale víme, že to bude těžké. Soupeři se sice zatím asi nedaří podle představ, ale my si rozhodně nemůžeme dovolit něco podcenit. Musíme k zápasu zase přistoupit s pokorou, odjezdit to na sto procent s maximální koncentrací. Hlavně chceme dál pokračovat v dobrém týmovém výkonu,“ burcuje své svěřence plzeňský kouč.

Brňané se těší do domácí haly, v ní přivítají průběžně šestý tým tabulky Kopřivnici. „Následující utkání odehrají naši házenkáři poprvé v sezóně na hale Vodova. To by mohlo hráčům pomoct proti doposud nejsilnějšímu soupeři, který je výborně připraven takticky a má sestavu hrající na vysoké úrovni. Poslední zápas navíc ukázal, že Kopřivnice je sebevědomá a psychicky odolná," komentoval aktuální formu soupeře trenér Andrej Titkov.

Nabyté sebevědomí svého týmů pozitivně kvituje i trenér kopřivnického týmu Lubomír Veřmiřovský: „Po dvou vítězstvích, které nám dodaly sebedůvěru, jedeme na velice důležitý zápas do Brna, kdy Brno chce hrát stejně jako my play-off. Vítězství by bylo velmi cenné, protože se hraje o důležité body. Do play-off sice chybí ještě mnoho zápasů a dá se toho samozřejmě ještě mnoho vyhrát a také prohrát, ale pro nás je tento zápas strašně moc důležitý. My uděláme maximum pro to, abychom v Brně získali body a připravíme mančaft tak, aby se byl schopný porvat o vítězství."

Cíl potvrdil i kopřivnický pivot Jaromír Petřík. „Určitě se na Brno budeme muset dobře připravit a podat maximálně koncentrovaný výkon v průběhu celého zápasu. Jdeme zápas od zápasu, liga je velice vyrovnaná a porazit může každý každého. Po příchodu Andreje Titkova se změnil herní projev mužstva, očekávám dynamickou házenou. Do Brna jedeme s pokorou a respektem k soupeři, máme však jasný cíl a to odvést si dva body. Uděláme pro to maximum,“ hlásí za spoluhráče Petřík. 

V neděli se pak do Karviné vypraví tým Nového Veselí. A přestože právě Nové Veselí momentálně vedě tabulku Extraligy, odjíždí do Karviné s patřičným respektem. „Jedeme na půdu úřadujícího mistra ČR. Karviná vyhrála přesvědčivě v Litovli a to jim určitě dodá sebevědomí. Asi není moc těžších zápasů než v Karviné, na Dukle a v Plzni. My tedy s pokorou čekáme, co na nás mistr připraví. Jedeme do Karviné v příjemné pozici. Nemáme co ztratit, naopak můžeme hodně získat. Podáme-li zodpovědný výkon na hranici našich možností a budeme mít potřebné štěstí, můžeme s favoritem odehrát skvělý zápas. Už v minulosti jsme potvrdili, že pokud se bojuje pouze na hřišti, dokážeme Karvinou potrápit. A o to se pokusíme i nyní,“ doplnil trenér Pavel Hladík.

S uznáním příjezd soupeře z čela tabulky očekávají i házenkáři úřadujícího mistra. "V neděli nás čeká zápas na domácí půdě s momentálně prvním týmem v žebříčku Strabag Rail Extraligy. Tým z Vysočiny na začátku sezóny nabyl zdravé sebevědomí a také se do sestavy vrátil David Melichar. Čeká nás hodně náročný zápas, nedělní dopoledne slibuje velký souboj," říká trenér Karviné Marek Michalisko.

 

Pozvánka na 4. kolo

HBC Ronal Jičín - TJ Cement Hranice 28.9. 17:00
HC ROBE Zubří - M.A.T. Plzeň 28.9. 18:00
HK FCC Město Lovosice - TJ Tatran Litovel 29.9. 17:00
SKKP Handball Brno - Kopřivnice 29.9. 18:00
HCB Karviná - Sokol Nové Veselí 30.9. 10:30
Dukla Praha - Pepino SKP Frýdek-Místek 30.9. 17:00

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email