top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Gólová přestřelka pro Karvinou, napínavé drama pro Valachy

31.10.2018, Redakce ČSH

Po reprezentační přestávce se opět naplno rozběhla Strabag Rail extraliga. Její 7. kolo mělo na programu také regionální derby mezi Frýdkem-Místkem a Karvinou, které se proměnilo v gólovou přestřelku, v níž padlo celkem 77 gólů! Valaši doma o gól přetlačili Brno a berou veledůležité body. Dukla v Litovli konečně bodovala a to po vysoké výhře 38:19.

Strabag Rail Extraliga - 7. kolo

Pepino SKP Frýdek-Místek – HCB Karviná 36:41 (17:18)

Domácí celek chtěl navázat na sérii tří utkání bez prohry. Karviná zase chtěla potvrdit, že právem vévodí celé soutěži. Slušně zaplněná hala viděla od začátku střetnutí vyrovnaný duel, ve kterém útok střídal útok. Domácí tým v první půli střelecky táhl Vojtěch Petrovský, který sice neproměnil sedmimetrový hod, přesto nastřílel v této části utkání šest gólů. Hlavně díky němu tak Frýdek-Místek většinu času vedl. Ovšem v závěru prvního poločasu dokázali hosté skóre otočit, takže po prvních třiceti minutách vedli o jeden gól 18:17. Začátek druhého poločasu vyšel lépe házenkářům Karviné, kteří dokázali odskočit do třígólového vedení. Takřka celý druhý poločas hráli v útoku bez brankáře. Jejich hru dirigoval zkušený Michal Brůna, který nápaditými přihrávkami vybízel k zakončení spoluhráče. Navíc přidal i šest přesných zásahů. Domácí tým sice dokázal favoritovi sekundovat, takže jej nenechal vytvořit si větší než čtyřbrankový náskok, ale nedokázal se dotáhnout na těsnější rozdíl. Karviná si tak nakonec došla pro vítězství v poměru 41:36, kterým si upevnila první příčku v extraligové tabulce. To domácí Frýdek-Místek si pohoršil a momentálně vypadl z elitní osmičky, která si zahraje play off.   

Nejlepší střelci: Petrovský 9, Stržínek 8, Bosák 6 – Monczka 9/1, Zbránek 8, Brůna 6, Užek 6. Rozhodčí: Václav Horáček, Jiří Novotný. Sedmimetrové hody: 0/1 – 1/1. Vyloučení: 5:3. Diváci: 415.

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Musím pogratulovat Karviné k vítězství, které podle mě bylo zasloužené. Defenziva byla dneska slabší na obou stranách. Věděli jsme, co nás čeká. Předpokládali jsme, jak asi bude Karviná hrát. Nicméně někdy je to i o maličkostech a dneska to o maličkostech bylo. Měli jsme i trochu smůlu, protože jsme trefili hodně tyčí. Pokud jde o výkon gólmanů, tak víme, že jestli nám zachytají zázračně, jsme schopní vyhrát. Dneska se to ovšem nestalo. I když na druhé straně to bylo to samé. Výkonu brankářů dneska nebyly nijak kvalitní. Kdyby účinnost našich brankářů byla lepší proti střelám z křídel, mohlo to být obráceně a mohli jsme i vyhrát. Ostudu jsme rozhodně neudělali. Trápili jsme soupeře, ale na body to bohužel nestačilo.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Pro nás jsou důležité dva body. Měli jsme nějaký zásah do sestavy. Ten se projevil hlavně v obraně, která byla katastrofální. Sice jsme se dva dny připravovali na spojky Frýdku-Místku. Petrovského, Kocicha, Stracka, jejich křížení, ale stejně jsme si s nimi nedokázali poradit. Hráli jsme katastrofálně v obraně. To jsem trochu čekal. Chtěli jsme přestřílet Frýdek. To se nám povedlo. Dali jsme jednačtyřicet branek. Sice jsme jich šestatřicet dostali, ale přijeli jsme si pro dva body a ty máme.“

 

 

HC ROBE Zubří – SKKP Handball Brno 21:20 (11:9)

Ve středečním zápase se na palubovce potkala řada hráčů, kteří spolu strávili většinu svého působení v dorosteneckých kádrech. Bylo tedy od začátku vidět, že se hráči mezi sebou dost znají. Zápas otevřeli domácí gólem z ruky Šustáčka. Bohužel ho po střele dovedlo zranění stehna na lavičku do péče maséra a do zápasu už nenastoupil. Na hráčích Zubří bylo vidět, že tato ztráta oslabila hru v útočné fázi. Domácí zpomalili a jejich hra nebyla tak atraktivní, jak jsou diváci z ROBE arény zvyklí. Hosté se ale v 16. minutě dostali do vedení 4:6, které udrželi až do 24. minuty, kdy domácí rychlými čtyřmi góly otočili stav a první poločas tak vyhráli 11:9. Ve druhém poločase potvrzovali oba gólmani své kvality, Malina na straně Zubří, který soupeři chytil tři sedmičky, tak Pšenica. Zubří ještě vedlo v 55. minutě 20:16, ale hosté rychlými góly dotáhli zápas až na stav 21:20. V posledním trháku faulovali domácí a hosté stříleli sedmičku. Malina však soupeře vychytal a díky jeho výkonu se Zubří raduje ze zisku dvou bodů.

Nejvíce branek: Hrstka 6/4, Korbel 3, Dokoupil, Vlk, Janíček, Cáb a Zeman po 2 – Havlát 4/1, Mičola a Hlípala po 3. Rozhodčí: Baader, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/4 – 3/6. Vyloučení: 10:8. Diváci: 853.

Dušan Poloz, trenér ROBE Zubří: "Vyvinuli jsme na sebe sami tlak, protože jsme si před utkáním řekli, že hrajeme play-off zápas, což byla možná chyba. Dá se říct, že v podstatě celý tým tento tlak nezvládl. Důležitost zápasu byla fakt velká. Souhlasím s kolegou, že obrany převládaly nad útokem, zákroky gólmanů byly klíčové. Bohužel nám hned ze začátku zápasu narušilo přípravu na zápas zranění Matěje Šustáčka, což rozhodilo systém pro celý zápas.“

Pavel Čejka, asistent SKKP Brno: „Celý zápas charakterizuje ta poslední akce zápasu, kdy jsme neproměnili sedmimetrový hod. Myslím si, že jsme přijeli do Zubří dobře připravení, věděli jsme o důležitosti zápasu, šlo o důležité body. Z toho pohledu trochu nervózní začátek, převládaly obrany nad útoky, podpořené na obou stranách výbornými zákroky brankářů. Domácím se povedlo odskočit na konci prvního poločasu. To si domácí drželi. V závěru jsme měli šanci, ale neproměnili jsme.“

 

TJ Sokol Nové Veselí – TJ Cement Hranice 25:26 (11:12)

Hranice přijely s obrovskou motivací v Novém Veselí zvítězit. Od začátku se hostující hráči prezentovali agresivní hrou, přes kterou se domácí tým velmi těžko prosazovali. Přesto se do řady šancí dostali. K tradičně výbornému výkonu se však rozchytal Pepa Kučerka a novoveselská ZDT Arena tak viděla první domácí prohru.

Nejlepší střelci: Štěrba 6, Sekulič 5, Melichar 5  – Menšík 8, Tomáš Mlotek 7, Indrák a Mičkal po 3. Rozhodčí: Michael Haramul, Michal Nezbeda. Sedmimetrové hody: 5/4 – 2/1. Vyloučení: 3:6. Diváci: 300.

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Nemůžeme čekat, že každý zápas vyhrajeme o gól. Tento zápas jsme prohráli už v prvním poločase, protože nám chyběla koncentrace. Pak nás to stále mnoho sil a druhou půli už jsme tahali za kratší konec.  Je rozdíl hrát v zápase, kde můžete jen překvapit a v zápase, kdy se očekává výhra. Hráči možná podlehli dojmu, že výhra přijde sama. Bohužel bez bojovnosti to nepůjde samo nikdy. V úvodu utkání jsme hráli hrozně profesorsky. Chtěl bych poblahopřát Hranicím k výhře, dnes odehrály výborný zápas, měly větší nasazení, tím pádem za nimi šlo i štěstí., když se jim podařilo dát asi deset gólů po zblokovaných střelách. Dnes Hranice vyhrály zaslouženě.“

Adam Ptáčník, spojka TJ Sokol Nové Veselí: „Také gratuluji Hranicím k výhře. My jsme dnes neměli ani moc štěstí, hodně gólů jsme dostali s tečí nebo si je tam gólman sám srazil. V útoku jsme myslím dodrželi, co jsme chtěli hrát. Hodně nás potrápil i hostující gólman. Kdybychom snížili nešťastné teče a naše neproměněné šance na polovinu, mohli jsme vyhrát. Nicméně Hranice dnes hrály velmi dobře a zasloužily si výhru víc, než my.“

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: „Jsem nesmírně šťastný za dnešní výhru. Jeli jsme sem s tím, že tady chceme vyhrát a kluci splnili přesně, co jsme si před zápasem řekli. Nové Veselí obrovsky posílilo příchodem střední spojky Kežiče, už má i zkušený mančaft, vysoké spojky a obávali jsme se, že nás rozstřílí. Po úvodu, kdy jsme dělali chyby v přebírání hráčů, jsme se zlepšili v obraně, hráli jsme trpělivě, nevypichovali jsme balony, abychom nepustili Veselí do rychlých protiútoků. Absolutorium kluci zaslouží v útoku, dělali přesně, co jsme si řekli. Jsou to pro nás zasloužené vydřené body.“.

Norbert Menšík, spojka TJ Cement Hranice: „My jsme si před zápasem s týmem řekli, že do toho dáme všechno a že to budou pro nás důležité dva body. Řekli jsme si, co budeme hrát a to jsme dodrželi. Šli jsme výhře naproti.“

 

KH Kopřivnice – HCB Ronal Jičín 23:31 (10:17)

Ve středu večer hostila Kopřivnice házenkáře jičínského Ronalu. Začátek zápasu vyšel lépe hostům, kteří se rychle ujali dvoubrankového vedení. Domácím se sice po dvou přesných trefách Fulneka podařilo ve čtvrté minutě srovnat 2:2, ale to bylo také naposledy, kdy na světelné tabuli panovalo vyrovnané skóre. Hosté si totiž v následujících minutách vzali své vedení rychle zpět a do dvacáté minuty si vypracovali až sedmibrankový náskok. Kopřivnici se posléze podařilo stáhnout vysoké manko na rozdíl čtyř branek, ale závěrečných pět minut poločasu bylo opět v režii hostů, kteří nakonec odcházeli do šaten za stavu 10:17. Ve druhém poločase hosté v nastaveném výkonu nepolevili a dokráčeli tak k zaslouženému osmibrankovému vítězství.

Nejvíce branek: Čadra 8, Unger 5, Fulnek 4 – Šulc 7/3, Kovařík 6, Krahulec 5, Kostelecký 5. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 1/1 – 5/3. Vyloučení: 2 (přímá ČK Brůna):5. Diváci: 420.

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Jičín si body určitě zasloužil, protože byl nastavený šedesát minut bojovat. My jsme se celý týden na dnešní zápas připravovali, ale kluci neplnili věci, které jsme si řekli. Byli na ně připravení, což sami uznali, ale nesplnili je. Dnes prostě nebojovali, což je nejhorší věc, která se doma může stát. Snažili se možná deset minut ve druhém poločase, kdy to chtěli zvednout, ale to je na extraligu strašně málo. To mě mrzí ze všeho nejvíc, protože nás doběhla maximální bojovnost a chuť se porvat o dva body. Já samozřejmě chápu, že ve sportu jsou i špatné zápasy a kolikrát nefunguje vůbec nic, ale i tak by měli hráči ze všech sil bojovat. Po zápase pak můžou se zdviženou hlavou odejít a pogratulovat soupeři, že byl v utkání lepší. Z mé strany dnes rozhodně velká nespokojenost."

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Dnešní utkání se mi samozřejmě hodnotí velice kladně, protože jsme v Kopřivnici podali výborný výkon. Klobouk dolů před našimi kluky, protože dnes do puntíku splnili vše, co jsme si před zápasem řekli. Byly tam i určité věci navíc, což nás strašně těší. Z mé strany panuje velká spokojenost, protože v Kopřivnici není lehké vyhrát. O to víc si cením našeho výkonu, který jsme dokázali držet šedesát minut. Měli jsme za sebou několik utkání, kdy jsme odehráli skvělé první poločasy, ale bohužel jsme nedokázali udělat ten poslední krok. Už před zápasem jsem měl příjemný pocit, protože kluci skvěle pracovali na trénincích, takže ještě jednou klobouk dolů."

 

Tatran Litovel – HC Dukla Praha  19:38 (7:14)

V utkání, ve kterém se poslední domácí Litovel utkala s desátou Duklou, a ve kterém pomýšlela na první body, dopadlo jednoznačně ve prospěch hostů.  Ti se ujali ze začátku mírného vedení, uklidnili se a vycházelo jim vše na co sáhli. Domácí se trápili v útoku, dělali technické chyby, a když se dostali do zakončení, často ztroskotali na výborném Petržalovi. Dukla využívala svého přechodu do útoku a velmi často skórovala pár sekund po obdrženém gólu. Hosté tak dokázali skórovat z téměř každého útoku a tím určili cílové skóre. Litovel zcela podlehla vývoji utkání a v poslední čtvrthodince tak tak udržela skóre pod 40 brankami.

Nejlepší střelci: Šmíd 5, Hanák, Prošvic, Vincour, Geist Piwko po 2 – Klíma 9, Reichl 5, Sviták, Blecha po 4. Rozhodčí: Kichner, Vacula. 

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "Chtěli jsme využít tlaku, který na Duklu je a připravovali jsme se, že se do jejich sestavy vrací Sviták. Chtěli jsme se ujmout vedení, uklidnit se, ale to se povedlo Dukle. Ukázal se jednoznačně rozdíl v trénovanosti a rozdílových hráčích. Mrzí mě, že jsme prohráli tak velkým rozdílem, ale Dukla chyby neodpouští. My jsme psychicky vůbec nedokázali nepříznivý vývoj obrátit. Pochválil bych také rozhodčí, bylo to jejich první extraligové utkání v roli rozhodčích, jednoduché to neměli a zvládli to dobře."

Daniel Čurda, trenér Dukly Praha: "Jeli jsme sem s určitým respektem, protože v posledních utkáních se nám nedaří, pomohl nám návrat Kuby Svitáka, v první čtvrthodině jsme si vytvořili náskok a náš mladý tým se dostal do pohody a šlapal, jak má, od Petržaly v brance přes obranu až do útoku. Vstoupili jsme dobře i do druhého poločasu a mohli jsme proti zlomeným domácím prostřídat celou střídačku. Škoda, že domácí prohráli takovým rozdílem, protože budují mladý tým a myslím, že do extraligy takový klub patří." 

 

 

Foto: Jan Smekal

 

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email