top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Pozvánka na Extraligu: Napínavý duel na Vysočině i boj o první body pro Litovel

09.11.2018, Redakce ČSH

Deváté kolo Strabag Rail Extraligy odstartovalo už středeční předehrávkou mezi Zubřím a Lovosicemi, v níž si vítězství a dva body zapsali Valaši. Na sobotu a neděli je ale v programu dalších pět atraktivních duelů.

Tím prvním bude zápas mezi Novým Veselím a Duklou Praha. Na Vysočině se na souboj intenzivně připravují a dokonce navýšili diváckou kapacitu haly o další místa u palubovky. Novoveselští zatím v této sezoně v domácím prostředí zaváhali jen jednou, a to minulý týden prohrou o jedinou branku s Cementem Hranice. Předtím ale ve své hale porazili Frýdek-Místek, Brno i Lovosice. Nejlepším střelcem Sokola je 22letý rodák z Ivančic Jakub Štěrba, jehož 45 branek znamená třetí místo v tabulce kanonýrů celé extraligy. Útočnou sílu Nového Veselí představuje také srbský pivot Nikola Sekulić, jenž si letos připsal v nejvyšší soutěži už 37 gólů. „Čeká nás sváteční zápas. Utkání s Duklou jsou pro nás jako derby, jelikož nás pojí dlouhodobá spolupráce. Naše vzájemné zápasy tedy nepostrádají výjimečnou atmosféru. Dukla sice nezačala dobře, ale poslední dva zápasy po návratu Kuby Svitáka dokazuje, že je kandidát na medaili. I proto je jasným favoritem tohoto utkání. My ale hrajeme doma a v ZDT Aréně nechceme body rozdávat. Jsme si vědomi síly a tradice našeho soupeře, ale věříme, že pokud podáme kolektivní výkon na hranici obětavosti a našich současných možností, můžeme uspět,“ věří trenér Nového Veselí Pavel Hladík. Že je tým na dobré vlně věří i křídelník domácího výběru Ondřej Skalický: „Dukla Praha se prezentuje rychlou házenou s výborným gólmanem Tomášem Petržalou v bráně. Nám se povedlo v sobotu proti Litovli získat další dva body a budeme chtít uspět i nyní před domácím publikem proti Dukle. Víme, že to bude velmi těžký zápas a uděláme maximum, abychom ho zvládli.“

Duklu v této sezoně střelecky táhnou mladé spojky Matěj Klíma a Vojtěch Patzel, kterým zdatně sekunduje pivot Vít Reichl. Týmu také v posledních dvou kolech velmi pomohl návrat tvůrce hry Jakuba Svitáka po vleklém zranění. „V zápase s Novým Veselím bychom velmi rádi potvrdili dobré výkony z předchozích zápasů. Čeká nás velmi těžký soupeř s řadou zkušených hráčů. Jejich největší předností je kombinační útočná hra. Těšíme se na tento zápas a také na bouřlivé prostředí,“ vyhlíží k sobotnímu duelu asistent trenéra Dukly Václav Vraný a jeho slova doplňuje David Šůstek: „Čeká nás velmi těžký souboj. Veselí je v popředí tabulky a bude to jistě chtít potvrdit doma před plnou halou. Budeme si muset dát pozor především na jejich spojky a střelbu z dálky. O body se jedeme porvat.“

Kopřivnice je po výhře v Hranicích také dobře naladěná a v domácím souboji s Tatranem Litovel nebude chtít zaváhat. Trenér Lubomír Veřmiřovský ale před podceněním soupeře varuje: „Čeká nás zápas jako každý jiný. Na Litovel se musíme stejně jako na ostatní soupeře stoprocentně připravit a hlavně se budeme chtít omluvit všem našim skvělým fanouškům za nevydařený zápas s Jičínem, který se klukům nepovedl. Soupeře v žádném případě nepodceňujeme. Je jedno, že Litovel je tam, kde je, protože se bude určitě zvedat. My ale rozhodně nechceme dopustit, aby to bylo na našem hřišti!"

Na opravu za zápas s Jičínem se chystají jeho svěřenci, v hlavách to mají srovnané. „Vzhledem k tomu, že po posledním domácím utkání s Jičínem máme co napravovat, musíme k zápasu přistoupit s respektem a maximálním nasazením, jako tomu bylo v posledním utkání v Hranicích. Litovel sice zatím body nezískala, ovšem nic nesmíme podcenit. V jejich týmu jsou šikovní, talentovaní kluci, kteří nás jistě mohou zaskočit. Dalším faktorem bude také trenér Vávra, který za dobu působení v Kopřivnici většinu našeho týmu detailně poznal,“ připomněl brankář Kopřivnice Petr Chalupa skutečnost, že trenér Ivo Vávra dříve v Kopřivnici působil. Chalupa nic méně věří, že koncentrovaný a zodpovědný výkon bude proti Litovli stačit: „Pokud zopakujeme výkon z Hranic a na hřišti odevzdáme maximum, věřím, že oba body zůstanou doma a potěšíme tak naše skvělé fanoušky, kterých jistě, jak pevně věřím, přijde opět velké množství."

Litovel už nutně potřebuje bodovat. Tým to ví a trenéři očekávají, že hráči tak odevzdají na hřišti maximum. „Očekáváme od našich hráčů boj o každý balón. Chceme se o body sportovně poprat a po výprasku od Dukly se musí kluci zvednout a hrát s maximálním nasazením až za hranicí svých možností. Kopřivnice je těžký soupeř a hlavně v domácím prostředí předvádí výborné výkony. Před sezónou vhodně posílila o zkušené hráče Brůnu a Zdeňka Čadru. Hrají agresivní obranu s rychlými brejky, které většinou zakončuje Hanus, který se spolu s Hardtem vrací po dvou zápasovém trestu. Chceme v Kopřivnici ukázat, že do extraligy patříme,“ burcuje asistent litovelského trenéra Květoslav Kuba.

 

 

Tým Brna čeká v sobotu souboj s úřadujícím mistrem. Karviné je už zase tam, kde se jí to líbí – na čele tabulky – a Brňany tak nečeká nic lehkého, proto Karviná už nebude chtít tuto příčku opouštět. „V sobotu nás čeká velmi náročné utkaní proti úřadujícímu mistru ligy. Vzhledem k současnému stavu kádru očekávám, a žádám, od družstva výkon plný odhodlání a bojovnosti, zejména v obranné činnosti,“ konstatoval trenér Brna Andrej Titkov.

V neděli dopoledne obohatí sportovní program souboj Plzně a Hranic. Plzeň má co napravovat, hráči to vědí a odskákat by to měly právě Hranice. „V Jičíně to byl průšvih, ten zápas jsme si rozebrali na videu. Koukli jsme na chyby, které jsme dělali, podobné už tam navíc byly minule doma s Lovosicemi. V týdnu jsme dobře potrénovali. Věřím, že se znovu nastartujeme a naskočíme na vítěznou vlnu. Doma si chceme udržet neporazitelnost,“ zdůraznil trenér Západočechům Michal Tonar a dodal: „Hranice vůbec nemůžeme podceňovat, dlouhodobě hrají dobře. Musíme být na pozoru, maximálně koncentrovaní. Oni mají v týmu dost zkušených hráčů, zvládají vyrovnané zápasy. Letos to vhodně nakombinovali s mladšími kluky, změnili herní projev, zrychlili hru, mladí tomu dali pohyb. S výkonem, jaký jsme předvedli v Jičíně, bychom neměli šanci. Tentokrát musí být na palubovce úplně jiné mužstvo. Doma chceme vyhrát, musíme na soupeře nastoupit sebevědomě.“

Víkendový extraligový program pak uzavře duel Pepina SKP Frýdek-Místek a HBC Ronalu Jičín. Průběžnou druhou příčku v tabulce si Jičín užívá, sílu Frýdku-Místku vyztuženou zkušenými kanonýry ale nepodceňuje. „Frýdek zatím v soutěži nezískal moc bodů, ale i tak patří k silnému a nepříjemnému soupeři. Proto v neděli očekávám těžký zápas. Tým se opírá zejména o zkušené střelce Petrovského a Stržínka, kterým výborně sekundují mladí hráči, čemuž svědčí i velké množství vstřelených branek na straně Frýdecko-místeckých. Navíc tým žene dopředu bouřlivé domácí prostředí,“ popisuje silné stránky soupeře jičínský pivot Martin Miľko a k vlastnímu týmu dodává: „My se budeme muset znovu soustředit na obranu a být trpěliví v útoku, stejně jako tomu bylo poslední dva zápasy. Pokud si do nedělního zápasu přeneseme dobré výkony z posledních utkání, budeme pozorní celých 60 minut, věřím, že si dokážeme z Frýdku nějaké body odvést.”

 

Strabag Rail Extraliga - 9. kolo

HC ROBE Zubří - HK FCC Město Lovosice 26:23
Sokol Nové Veselí - Dukla Praha 10.11. 17:00
Kopřivnice - TJ Tatran Litovel 10.11. 18:00
SKKP Handball Brno - HCB Karviná 10.11. 18:00
M.A.T. Plzeň - TJ Cement Hranice 11.11. 10:30
Pepino SKP Frýdek-Místek - HBC Ronal Jičín 11.11. 17:00

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email