top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Nové Veselí remizovalo v Lovosicích, bodovaly Plzeň, Dukla, Zubří a Jičín

02.02.2019, Redakce ČSH

První únorový víkend přinesl nabitou extraligou sobotu. Hned pět zápasů se sehrálo na českých a moravských palubovkách a z výher se radovaly týmy Zubří, Dukly, Plzně nebo Jičína. V Lovosicích se body dělily, jeden si domů vezou hráči z Nového Veselí.

Strabag Rail Extraligy - 16. kolo

HC Dukla Praha - TJ Cement Hranice 28:22 (16:9)

Utkání mezi Duklou a Hranicemi bylo vyrovnané jen prvních 18 minut. Ve zbytku poločasu dokázali hosté vstřelit jen jediný gól a Dukla se naopak rozstřílela. Do šaten tak šli domácí s pohodlným náskokem 16:9. Ten se jim zkraje druhého dějství podařilo ještě navýšit (37. minuta 21:11) a zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto. V úseku okolo 45. minuty ale Dukla zahodila několik vyložených šancí a zároveň doplácela na svoji nedisciplinovanost, jejímž důsledkem byly dvouminutové tresty. Hranicím díky tomu svitla naděje na zkorigování výsledku (49. minuta 24:19). Na menší než čtyřbrankový rozdíl se ale Cement přiblížit nedokázal a Dukla si tak ve značně nervózním závěru pohlídala vítězství.

Nejlepší střelci: Patzel 7, Reichl 6, Kastner, Šůstek a Blecha po 3 - Indrák 6, Mlotek T. 4, Holiš 3. Rozhodčí: Hájek - Opava Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/1. Vyloučení 5:4. Diváci: 125

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Získali jsme zasloužené dva body. Výborně jsme zvládli závěr prvního poločasu, kdy jsme byli jasně lepší, odskočili jsme a vytvořili jsme si rozhodující náskok. Ve druhé půli to prvních deset minut ještě fungovalo, ale pak jsme neproměnili některé jasné šance a tím jsme sami sebe dostali pod tlak. Najednou jsme z desetibrankového náskoku ztratili více než polovinu a museli jsme o vítězství bojovat až do konce.“

Miroslav Bartoň, asistent trenéra TJ Cement Hranice: „Dukla potvrdila roli favorita. Já jsem rád, že jsme v prvním poločase 20 minut a ve druhém poločase dalších 20 minut hráli minimálně vyrovnanou partii. Ale házená se hraje 60 minut a osm až deset rychlých přechodů do útoku rozhodlo tento zápas.“

 

Foto: Ladislav Adámek

 

SKKP Handball Brno – Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň 27:31 (12:15)

V úvodní třicetiminutovce drželi vedení po takřka celou dobu hosté, pouze v 9. minutě se zadařilo domácím srovnat stav na 4:4. Domácí tým nejvíce potrápil brankář Herajt, který zmařil jak několik brněnských útoků, tak i únik Havláta. V 21. Minutě byl stav opět o jedinou branku, ovšem nezastavitelná Plzeň se velmi rychle dostala zpět na čtyřbrankové vedení. Kompletně druhý poločas si pohlídali hosté, kteří potvrdili roli favorita a zápas nakonec završili čtyřbrankovým rozdílem 27:31.

Nejvíce branek: Hlípala 5, Petrović 7, Kučera 5/3 – Douda 6/2, Vinkelhofer 6/1, Chmelík 6  Rozhodčí: Bečička, Horák Sedmimetrové hody: 5/3 – 4/3 . Vyloučení: 6:5. Diváci: 481.

 

HK FCC Město Lovosice - Sokol Nové Veselí 22:22 (11:11)

První bod ztratili Lovci na domácí palubovce a obralo je o něj v dnešním dramatickém duelu výborně hrající Nové Veselí. Zápas s precizními obranami i kvalitními výkony brankářů na obou stranách od první minuty nepostrádal náboj a bojovnost. Ve čtvrtině utkání se Lovci ujali vedení 6:3, které čtyřmi góly v řadě otočili ve svůj prospěch veselští hráči na 6:7. Zbytek poločasu byl naprosto vyrovnaný a o remíze 11:11 rozhodl Jakub Štěrba brankou v posledních vteřinách první půle. Do druhého poločasu vstoupili domácí lépe a znovu získali vedení 14:11. Hostující celek znovu snížil na rozdíl jediné branky a drama pokračovalo až do samého konce. V 57. minutě vedli Lovci 21:20 a měli možnost svůj náskok navýšit. Technická chyba ale poskytla šanci hostím, kteří srovnali na 21:21 a nejlepší střelec Nového Veselí Sekulić padesát vteřin před koncem překlopil vedení na stranu týmu z Vysočiny. O konečné dělbě bodů rozhodla proměněná sedmička pro změnu nejlepšího střelce domácích Václava Klimta. Nové Veselí se tak znovu přiblížilo k jistotě play-off, domácí Lovci přišli o první bod z vlastní palubovky.

Nejvíce branek: Klimt 7/1, Motl 4, Jonáš 3, Bouček 3 - Sekulič 8, Bartůněk L. 5, Melichar 4. Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/1. Vyloučení: 4 – 3. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Diváci: 482.

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Takhle vyrovnané a kvalitní utkání jsme dlouho nehráli. Viděli jsme na obou stranách výborné výkony gólmanů, bojovné obrany, který si nedaly nic zadarmo. Mne samozřejmě mrzí úsek, kdy jsme odskočili na vedení tří branek a nepodařilo se nám i přes šanci jít na čtyři. Soupeř se dvěma rychlými góly dotáhl. I když jsme to byli my, kdo vyrovnával, tak to byla asi spravedlivá remíza. Pro nás je bod velká ztráta, asi stejně velká jako zisk pro Veselí. Blahopřeji soupeři k výbornému výkonu. My se nemáme za co stydět, všichni nechali na hřišti vše."

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Makali jsme celých šedesát minut, vedli jsme o dva góly a mohli jsme v útoku zvýšit. Bohužel jsme vyprodukovali dvě technické chyby za sebou a soupeř toho využil. Na konci jsme pak se štěstím dotáhli na remízu, ta je pro nás velkou ztrátou."

Pavel Hladík, trenér Sokol Nové Veselí: „Viděli jsme nadprůměrné utkání extraligy, ve které oba týmy, minimálně musím mluvit za nás, předváděli hru na hranici svých možností. Zápas se divákům musel líbit. Lovosice jsou doma hrozně silný, byly výborně připravený a návrat Landy jim dodal energii. Jsem rád, že jsme udrželi taktiku až do konce, což se nám v závěru vyplatilo. Tahle remíza je pro nás velký vítězství a tenhle bod bude možná rozhodující pro celé vítězství a moc si jej vážíme."

Nikola Sekulić, pivot Nového Veselí: „Gratuluji domácím k výbornému zápasu. Bylo to těžké utkání, obrany fungovaly na obou stranách super. Jsem moc šťastný, že jsme tu získali důležitý bod do play-off. Bojovali jsme až do konce, všichni spolu."

 

Foto: Robert Grim

 

HBC Jičín -  TJ Tatran Litovel 34:26 (13:12)

Zápas začal poněkud chladně, na obou stranách kralovali zejména brankáři. Jičínští hráči dělali spoustu technických chyb, které Litovel tvrdě trestala. Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči jičínského Ronalu, kteří zlepšili svůj výkon, začali proměňovat šance a ve 40. minutě dokázali Litovli odskočit na rozdíl sedmi branek (21:14). Hráči Litovle ve druhém poločase doplatili na spoustu technických chyb a vyloučení. Body tak zůstaly na palubovce Jičína.

Nejvíce branek: Krahulec 6, Kovařík 6, Horut 5 - Šmíd 7, Piwko 5, Štencl 4. Rozhodčí: Šlezing, Špunar. Sedmimetrové hody: 2/2 - 4/4. Vyloučení: 7:10. Diváci: 384.

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: “Já bych rád pogratuloval Litovli k výkonu v prvním poločase. My jsme našim hráčům říkali, že Litovel předváděla dobré výkony na konci podzimu a že díky porážce Lovosic přijede s určitým sebevědomím a apelovali jsme na hráče, aby k tomu zápasu přistupovali opravdu zodpovědně. Myslím si, že se za první poločas se musíme omluvit divákům, protože jsme dělali spoustu technických chyb, které Litovel trestala. Samozřejmě jsme si k výkonu řekli něco o poločase v šatně a ten výkon šel trošku nahoru. Pokud ale chceme pomýšlet na lepší postavení v tabulce a vzhledem k play-off, tak se musíme vyvarovat takovým výpadkům, jaký jsme měli v prvním poločase.”

Libor Horut, spojka HBC Jičín: „My jsme do prvního poločasu nastoupili přesně tak, jak jsme si řekli, že do něj nesmíme nastoupit. Poté, co v kabině bylo o poločase docela dusno, jsme zlepšili výkon v poločase druhém a začali jsme dávat jednoduché branky, oba golmani nám dobře zachytali, celkově se nám začalo dařit a zlepšeným výkonem jsme vyhráli.”

Ivo Vávra, trenér TJ Tatran Litovel: „Rád bych poblahopřál domácím k zisku bodů. My jsme se na utkání připravovali s cílem navázat na zlepšený výkon, který jsme předvedli proti Lovosicím. Dnes tam bohužel nebylo nasazení, bojovnost, ani srdíčko. Domácímu týmu jsme ulehčili situaci, protože jsme dělali spoustu technických chyb. Sami jsme jičínské posadili na koně a bohužel Jičín je tak zkušený manšaft, že toho využil a celý druhý poločas nám nedal šanci. V prvním poločase dělal Jičín spoustu technických chyb, které jsme dokázali využít, ale ve druhém poločase jsme jim to vrátili a ty chyby dělali my. Myslíš si, že domácí vyhráli zaslouženě, protože byli lepším týmem. My jsme dnes nebojovali.”

Štencl Jiří, pravé křídlo Tatranu Litovel: „V první půlce to z naší strany nebylo úplně špatné a v poločase jsme si dokonce řekli, že do toho druhého musíme nastoupit naplno. Ale v prvních deseti minutách druhého poločasu jsme vlastně Jičínu darovali vítězství.”

 

Foto: Karolína Machalická

 

HC ROBE Zubří – Pepino SKP Frýdek – Místek 27:24 (15:14)

První domácí zápas v novém roce byl vidění v zuberské Robe aréně. Týmy blízko sídlící měly velkou motivaci k výhře. Zubří si nemohlo dovolit ztratit body doma a Frýdek chtěl rozhodně získat cenné body k odskočení od Lovosic nebo Dukly. Začátek zápasu byl velice vyrovnaný. Stav v 10. minutě hrál pro domácí, když vedli 7:4. Vzápětí hosté dokázali snadno srovnat. Nicméně domácí vždy drželi dvoubodové vedení. Za vynikající obranou chytal výborně Malina a fundující spolupráce obrany s ním byla vidět. Domácí mohli jít do šaten za většího rozdílu, bohužel pro ně Frýdek během posledních minut srovnal a stav byl 14:14. Domácí se ještě zmohli na jednu branku do sítě Pyška a poločas skončil 15:14. Druhý poločas se Zubří díky komplexní obraně dostávalo do rychlých útoků, avšak vyložené šance neproměňovali zásluhou druhého gólmana Frýdku Cába. Frýdečtí se po dobu 10 minut ale nemohli prosadit a Zubří jim nasázelo 9 branek za sebou. Stav byl 25:16. Hosté nic nevzdali a zápas zdramatizovali. Zubří dalo jen 3 branky za posledních 15 minut, Frýdek jich vstřelil 9. Domácí si však výsledek pohlídali a zápas zaslouženě vyhráli.

Nejvíce branek: Hlinka 7, Hrstka 5/3, Korbel 4– Musálek 5, Strack 4, Gřešek 4/1. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/4. Vyloučení: 8:4. Diváci: 965.

Dušan Poloz, trenér HC ROBE Zubří: „Zápas se vyvíjel vyrovnaně, první poločas byl kostrbatý, trpělivou obranou jsme si vydobyli náskok. Těch posledních 15 minut nám hrubě nevyšlo. Měli jsme hodně zahozených šancí v posledních minutách, byl bych nerad, kdyby nás ve výsledném sčítání vyšlo draho.“

Petr Mazur, zástupce SKP Frýdek-Místek: „Chtěl bych domácím popřát k vítězství, díky tomu, že vstoupili lépe do druhého poločasu, kdy jsme ho zaspali. Soupeř dal 10 gólů a v závěru jsme to těžce dotahovali. Do brány ale přišel Martin Cáb, který to vychytal, ale už bylo málo času. Ve vzájemném zápase máme lepší skóre. My se potýkáme se zraněnými, jsme rádi, že vždy odehrajeme zápasy. Dnes jsme v obraně hořeli.“

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email