top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

V souboji o třetí místo nejtěsnějším rozdílem vyhrálo Nové Veselí, Lovci ani podeváté venku nevyhráli

09.02.2019, Redakce ČSH

Souboj o průběžnou třetí příčku přinesl slibované drama, domácí Nové Veselí vyhrálo nad Jičínem jen o jedinou branku. Hráči Kopřivnice potvrdili dobrou formu vítězstvím nad Lovosicemi, Hranice v souboji týmů ze spodních pater tabulky o gól přetlačili Litovel.

Strabag Rail Extraliga - 17. kolo

Tatran Litovel – Cement Hranice 21:22 (10:9)

Začátek utkání byl ve znamení výborných zákroků obou matadorů v brankách – domácího Fabiána a hostujícího Kučerky. Tomu také odpovídal stav, ve 20. minutě to bylo jen 6:3 pro domácí. Za domácí třikrát skóroval pivot Páleš. V závěru poločasu však domácí chybovali, a i když domácí Tkadleček v oslabení 2x získal míč a jednou i sám z brejku skóroval, závěr poločasu vyšel lépe hostům z Hranic, když v poslední sekundě korigovali na rozdíl jediného gólu. Po poločase Hranice brzo srovnaly a celý druhý poločas bylo stále vyrovnané skóre. Tři minuty před koncem Fabián chytil Magrlovi sedmičku a vzápětí Piwko zvyšoval na 21:19. Jenže Magrla a Mlotek po chybách domácích srovnali a znovu Magrla vybojoval sedmičku a vyloučení. Pernička dal nakonec vítěznou branku utkání, ale závěr utkání to ještě nebyl. Litovelský Číhal vybojoval v poslední sekundě sedmičku, ale v těžké situaci Dominik Tkadleček nedokázal překonat Kučerku. Hranice si tak odváží 2 body a zůstávají ve hře o play-off, naopak domácí Litovel se již těžko posune z poledního místa.

Nejlepší střelci: Šmíd, Páleš, Piwko 4/2 – Mlotel 7, Magrla 4, Padalík, Kozlovský Holiš po 2. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 3/2 – 1/0. Vyloučení: 3 - 4 Diváci: 370.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Gratuluji Hranicím k bodům. My nemáme excelentní hráče, kteří umí skvělé hrát házenou. Ale v takovém případě musí poslouchat trenéra a mít disciplínu. A to my jsme dneska neměli a proto jsme prohráli. Připravovali jsme se takticky, že budeme útočit na nejunavenější hráče soupeře a podobně, ale pravdou byl opak. Ani timeouty nezabíraly, a bez disciplíny to prostě nejde.“

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Jsem rád, že jsme zvládli závěr utkání, nejen díky Kučerkovi si odvážíme oba body. Ovšem s herním projevem, alibismem, nedisciplinovaností některých hráčů jsem hodně nespojený a i když jsme vyhráli, moc tým chválit nebudu. Takže za herní výkon dvojka až trojka, na druhou stranu za bojovnost v posledních 5 minutách jsme si body zasloužili. V závěru asi rozhodla větší zkušenost v našem týmu a domácí sice chtěli, ale každý už si dělal, co chtěl a naše obrana to celkem zvládla. Věřím, že pro nás to bude odraz k dalším zlepšeným výkonům.“

 

 

KH Kopřivnice – HK FCC Lovosice 30:23 (15:14)

V duelu 17. kola házenkářské Strabag Rail extraligy odehráli kopřivničtí házenkáři s Lovosicemi před výtečnou kulisou domácích fanoušků velice bojovný a vyrovnaný první poločas. Dramatický souboj, v němž si Kopřivnice dokázala najít v první patnáctiminutovce cestu ke dvoubrankovému náskoku, zvládli hosté o pár minut později srovnat na 7:7. Oba celky se následně dokázaly vystřídat v nejtěsnějším vedení. V závěru první půle však byli nakonec úspěšnější domácí, kteří odcházeli o poločase do kabin s nejtěsnějším náskokem jediné branky (15:14). Ve druhé půli Kopřivnice díky vynikajícímu týmovému výkonu, který byl podpořený výbornými zákroky domácího brankáře Marka Žingora, odskočila s nástupem 41. minuty na rozdíl pěti branek 22:17. Kopřivničtí házenkáři pokračovali v nastaveném výkonu a dokázali si náskok pohlídat. Utkání nakonec skončilo zaslouženým vítězstvím domácích v poměru 30:23.

Nejvíce branek: Střelec 6/1, Gřes 5, Čadra 5 – Motl 8, Klimt 7/3, Malý 4. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmimetrové hody: 1/1 – 3/3. Vyloučení: 5:3. Diváci: 610.

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: „Viděl jsem to jako těžký zápas, který bude vyrovnaný, což se nakonec potvrdilo. Do 35. minuty se hrálo nahoru dolů a utkání bylo dramatické. Následně se nám ale podařilo odskočit do čtyř až pětibrankového rozdílu a to rozhodlo. Dokázali jsme si náskok udržet a já jsem opravdu velice spokojený. Jsem rád, že mančaft v dnešním utkání bojoval od první do poslední minuty. Takhle by to mělo vypadat. Kluci dneska odvedli bojovný výkon a musím je pochválit."

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě bych chtěl poblahopřát Lubovi a celému týmu k zaslouženému vítězství.  Kopřivnice hrála po celých šedesát minut konstantně a bez větších chyb. Nám se stal osudným okamžik, kdy jsme za stavu 18:17 udělali tři nebo čtyři technické chyby a pustili jsme domácí do vedení o pět branek. Kopřivnice si pak už dokázala zápas pohlídat. Nám už šla pak dolů psychika a skončilo to zaslouženým vítězstvím domácích."

 

Foto: Ivan Pilát

 

TJ Sokol Nové Veselí – HBC Ronal Jičín 23:22 (11:11)

Souboj o třetí místo v tabulce nabídl opět dramatický vývoj po celých šedesát minut utkání. V samotném úvodu bylo napřed Nové Veselí, které mělo gól náskoku, nicméně Jičín se dokázal dostat do vedení 5:4 ve 14. minutě, když se prosadil bývalý veselský hráč Martin Kovařík. Domácí ale odpověděli šňůrou tří branek, která donutila trenéra Mašáta sáhnout po oddechovém čase, Veselí si však stále udržovalo tříbrankový náskok. Srovnání přišlo až šest sekund před koncem první půle, do protipohybu Schamse poslal střelu Ondřej Šulc. Závěrečný zásah Sekuliče z poloviny hřiště do opuštěné branky nebyl uznán, neboť k němu došlo až po vypršení času. Začátek druhé půle měl lepší Sokol, jenže jeho drobný náskok okamžitě Východočeši zlikvidovali. Zápas se tahal o jednu branku na obou stranách až do samotného závěru, domácí do klíčového vedení 23:21 poslal Štěrba dvě minuty před koncem. Zásluhou Bareše se ale po oddechovém času dostali hosté na jednu branku rozdílu. V poslední minutě nebyla nouze o dramatické momenty. Nejprve Štěrba odmítl v tutové šanci rozhodnout utkání, na druhé straně se pak 13 sekund před koncem blýskl skvělým zákrokem Schams proti náskoku Krahulce z pravého křídla. Závěrečná osobní obrana Jičínu gól nepřinesla a v nepřehledném závěru, kdy se ještě upravoval hrací čas, nedokázal Ronal vytěžit bod z horké veselské půdy. Veselí si tak připsalo dva body po výhře 23:22 a poskočilo na třetí místo. Zato Jičín díky výhře Kopřivnice padl na místo páté.

Nejlepší střelci: Živojinovič 7, Štěrba a Melichar po 3 – Kovařík 5, Krahulec a Šulc po 4. Rozhodčí: Michal Hanák, Luboš Pavlíček. Sedmimetrové hody: 1/0 – 1/0. Vyloučení: 2:3. Diváci: 400.

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Gratuluji domácím k vítězství. Samozřejmě jsme zklamaní, protože zápas byl velmi vyrovnaný, byl nahoru dolů. Šance jsme měli v obou poločasech, jenže jak v přechodové fázi, tak potom i v té koncovce jsme nevyužili náskoků z křídla, z pivota, spojky. Zápas se pak díky tomu láme, a proto nás to mrzí. Jsem ale rád za taktický přístup k utkání, dokázali jsme pokrýt některé hráče, na druhou stranu nám dal spoustu gólů Živojinovič, který dává góly v lize snad jenom proti nám, což mě trochu mrzí. Ale jak říkám, na 23 gólů musíme venku vyhrávat. Šance, které nám soupeř nabídl, jsme nevyužili. Zápas byl remízový, ale asi bylo Veselí o ten gól šťastnější. Doufám, že nás to nebude mrzet v konečném zúčtování a nezbývá než poblahopřát soupeři.

Martin Milko, hráč HBC Ronal Jičín: „Také gratuluji domácím k vítězství. Ve Veselí se hraje vždy dobře, atmosféra je tu výborná, navíc i naši fanoušci zde byli. Oba kotle udělaly super atmosféru, patří jim velký dík, že extralize něco navíc. Co se zápasu týče, první poločas se přeléval z jedné strany na druhou, byla to nakonec spravedlivá remíza. Druhý poločas byl stejný, měli jsme několikrát možnost odskočit na dva góly, pak jsme ale bohužel dva góly dotahovali. Neproměnili jsme vyložené šance, z mé strany některé náskoky. Nedali jsme střely z křídla, druhou vlnu a k tomu závěru bych řekl, že vyhrál šťastnější a body se měly dělit, jako to bylo u nás, ale bohužel tohle je sport a jedeme. dál.“

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Utkání mělo všechny atributy boje o třetí místo. Musím smeknout před Jičínem a myslím si, že oba týmy byly velmi dobře připraveny. Jak říkal kolega, hosté byli připraveni výborně na některé naše hráče, pro nás bylo ale zase důležitější, že se prosadili hráči, kteří gólů moc nedávali. Řekl bych, že dneska vyhrál šťastnější, jsme za to rádi, těch bodů si neskutečně vážíme. Rozhodujícím faktorem byl určitě Víťa Schams, který tam měl tři zákroky, i když jsme na konci taky měli šanci, kterou Kuba Štěrba nedal, Víťa nás pak podržel. Zasloužená by byla asi remíza, pro nás jsou ale důležité dva body. Myslím si, že diváci se museli bavit, protože tohle byla házená na vysoké úrovni. Za sebou máme tři těžká utkání, z nich máme tři body a děkujeme Jičínu za kvalitní zápas a potěšil diváky tím, že měl zápas vysokou kvalitu.“

Vít Schams, hráč TJ Sokol Nové Veselí: „Není k tomu již co moc říct, souhlasím se všemi, protože si myslím, že to byl víceméně remízový zápas. Před utkáním jsem říkal, že zápasy s Jičínem jsou vždy takové, padá málo branek a tahá se to o gól, o dva. Dnes jsme byli nakonec šťastnější, za což jsem rád, ke konci základní části je každý bod hrozně důležitý. Doufám, že se diváci bavili, zejména druhou půlku, protože to byla skvělá atmosféra.“

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email