top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Karviná už nechce ztrácet body, už vůbec ne v souboji s Frýdkem-Místkem. Zubří chce body z Brna

14.02.2019, Redakce ČSH

Po středeční předehrávce bude 18. kolo Strabag Rail Extraligy pokračovat už v pátek další předehrávkou v Lovosicích. Poslední zápas 18. kola završí až 20. února v Jičíně.

Zápas v Lovosicích bude pro domácí tým zásadní, i tak ho ale vedle sportovního výkonu zpestří ještě charitativní akcí s dražbou dresu reprezentačního brankáře Petra Štochla (více zde). Tabulkové předpoklady hovoří o tom, že zápas má pro každého ze soupeřů jiný význam. „Utkají se dva celky ve zcela opačné situaci. Plzeň jako lídr tabulky, navíc posílená výhrou nad posledním mistrem z Karviné, proti tomu náš tým, který výsledkově tápe. Nicméně v současné chvíli se na tohle nemůžeme ohlížet a musíme znovu předvést výkon na hranici našich možností, bojovat o každý centimetr na hřišti a snažit se udržet domácí neporazitelnost,“ burcuje před pátečním soubojem sportovní ředitel HK FCC Město Lovosice Vojtěch Srba, který rovněž spolu s Janem Landou momentálně vede tým Lovců po odchodu trenéra Milana Berky. Podle lovosického brankáře Rangla přijede na sever Čech „žhavý kandidát na titul“: „V posledním utkání dokázala Plzeň přetlačit Karvinou. Soupeř se prezentuje velmi útočnou kombinační házenou rozloženou mezi spojky jako jsou Stehlík, bratři Tonarové či Douda, kteří ze zajištěné obrany posílají do breaků křídla. Momentálně se pohybujeme na hraně play-off a každý bod pro nás je zlatý.“ I on je odhodlán bránit domácí neporazitelnost. „Do utkání jdeme uhájit domácí tvrz, kde jsme jako jediný tým neporaženi a zkusíme využít možné únavy soupeře, kterého úterní utkání stálo jistě hodně sil. Pokud chceme pomýšlet na bodový zisk musíme se zaměřit od první minuty na 100% důraz v obraně a eliminaci technických chyb v útoku. Každý gól bude důležitý proto o utkání rozhodne také naše střelecká úspěšnost,“ říká Rangl.

Možnost únavy Západočechů uznává i trenér Plzně Michal Tonar. „Máme v nohou těžký zápas s Karvinou, který nás stál hodně sil. Jsem strašně rád, že jsme ho zvládli, ale teď už se chystáme na Lovosice. Soupeř se nenachází v komfortní pozici, tlak na to, aby bodovali, bude veliký. Navíc teď vyměnili trenéra, těžko říct, co dokáže Honza Landa za pár dnů změnit. Ale říká se, že nové koště dobře mete, i když na hřišti budou stejní hráči. Čekám, že ještě víc přidají na bojovnosti,“ zamýšlí se Tonar starší a přidává i další poznámky: „V útoku to táhnou hlavně přes Klimta a Motla, ztracenou formu našel Jonáš, kterému se u nás nedařilo. Mají rychlá křídla a zkušeného dirigenta Boučka. Ale my se chceme v tabulce udržet co nejvýš, ideální by bylo jít do play-off z prvního místa. Ve hře je ještě hodně bodů, Karviná má zápas k dobru.“

Proti svému loňskému týmu se v barvách Plzně postaví David Bičiště. „Velkou zbraní Lovosic byl vždycky Jirka Motl. Teď očekávám, že s příchodem nového kouče Honzy Landy, jenž byl vyhlášených obranářem, se ještě víc zaměří na defenzivu. A z ní budou chtít chodit do rychlého protiútoku,“ doplňuje krátké shrnutí Bičiště.

V sobotu pak navážou další dvě utkání. Tím prvním bude již v deset hodin dopoledne střetnutí Hranic a Nového Veselí. Tady jsou hráči z Vysočiny vysokým favoritem, který se tak minimálně do neděle bude moci posunout na druhou příčku tabulky „Do Hranic odjíždíme posíleni dobrým výkonem proti trojici těžkých soupeřů. Hranice vyhrály důležitý zápas na hřišti Litovle a zůstávají ve hře o play off. I proto budou bojovat a nás čeká další těžké utkání. Pokud chceme uspět, musíme se vyrovnat nejen s kvalitou soupeře, ale zároveň i se specifickým časem zápasu a podmínkami v hranické hale,“ připomněl netradiční čas a určitý diskomfort hranické palubovky trenér Veselí Pavel Hladík a hned doplnil: „Celý týden se zodpovědně připravujeme. Hranice od nás odvezli dva body, které nám chybí k ještě lepšímu umístění a my máme velkou motivaci vzít si je zpět.“ A stejně odhodlaně mluví i veselská spojka Marko Živojnovič: „Chceme získat dva důležité body do tabulky, a proto musíme bojovat od první do poslední minuty. Našim cílem je dosáhnout umístění v první čtyřce a začínat play-off doma.“

O hodně bojují i hráči Zubří, kteří v sobotu pojedou o další body bojovat na palubovku předposledního Brna. „Po velmi smolném a nevydařeném zápasu s Duklou máme šanci ukázat, co vlastně v letošní sezóně chceme dokázat. Zápas s Brnem je v tomto pohledu zcela zásadní,“ definoval cíle jasně trenér Valachů Dušan Poloz a Marek Korbel jej doplnil: „Do Brna se jedeme poprat o body, každý zápas je těžký. Je jedno, jestli hrajeme doma nebo venku. Do konce základní části nechybí moc zápasů a jestliže chceme postoupit do play-off, musíme ukázat kvalitu v každém zápasu.“ Podle něj je klíčová energie celého týmu. „Musíme hrát s nasazením od začátku až dokonce. Nic nevypustit, vycházet ze zodpovědné obrany a taky proměňovat šance. K tomu se přidá výkon našich brankářů a ukážeme, že Zubří v play-off nemůže chybět,“ povzbuzuje tým Korbel.

V neděli bude na programu jediné utkání – regionální derby Karviné a Frýdku-Místku. Body z podzimního souboje připadly Frýdku-Místku po kontumaci utkání z důvodu neoprávněného startu hráče Karviné. A Karviná ztrátu dalších domácích bodů, zvlášť po dvojím zaváhání, už nepřipouští. „Samozřejmě chceme v utkání vyhrát. Hrajeme doma a nebereme tak nic jiného. Máme teď za sebou dvě prohraná utkání, ve kterých jsme dělali hodně technických chyb. Na tom musíme do neděle zapracovat, abychom si sami nekomplikovali situaci,“ říká trenér Karviné Marek Michalisko. A odhodlání netají ani křídelník Jan Zbránek: „Po dvou nevydařených zápasech musíme jak sobě, tak fanouškům dokázat, že dobrou házenou jsme hrát nezapomněli a chceme každopádně vyhrát.“ A recept? „Musíme se soustředit hlavně na svůj výkon, nenechat se rozptylovat a nedělat zbytečné chyby. V neděli nejde čekat, že vyhrajeme tak snadno, jak jsme vyhráli s Frýdkem Místkem v prosinci v semifinále poháru. Každý zápas je jiný, a tak se musíme připravit na daleko těžší průběh utkání,“ uzavřel Zbránek.

 

 

Kolo uzavře ve středu 20. února poslední souboj před televizními kamerami ve 20.15. Síly v něm poměří týmy Jičín a Kopřivnice. „S blížícím se play-off dojde na souboj mančaftů, které zažívají velice dobrou sezónu. Čeká nás těžký duel se soupeřem, ke kterému máme ohromný respekt,“ znává trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský a dodává: „Jičín hraje dynamickou házenou s perfektní obranou, za kterou působí výborný brankář Veverka. Také se opírají o skvěle hrajícího Šulce, který má rozhodovací schopnosti. Na pozici trenéra navíc působí Petr Mašát a od jeho příchodu udělal tým výkonnostní posun.“ Shrnul tak silné stránky jičínského týmu a neopomněl připomenout poslední vzájemné měření. „Jičín nás doma na podzim dokázal porazit o osm branek a jasně tak prokázal svou kvalitu. Jako hráč ani trenér jsem za veškeré roky v Jičíně nevyhrál. Uvědomuji si, že to bude složité utkání, doufám, že tento televizní zápas bude ozdobou kola! Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme podat maximálně koncentrovaný a bojovný výkon,“ řekl Veřmiřovský.

A spojka Adam Očkovič připomněl i to, že se tabulkoví soupeři utkají o čtvrtou příčku. „Čeká nás přímý souboj o čtvrté místo v tabulce s dobře hrajícím týmem Jičína. Očekávám rychlou házenou z obou stran a také kvalitní obranu. Každopádně se pokusíme pro vítězství udělat vše a oplatit domácím vysokou prohru. Bude to jistě vyhecovaný zápas plný emocí," konstatoval Očkovič.

 

Strabag Rail Extraliga - 7. kolo - výsledky

Talent ROBSTAV-M.A.T.Plzeň - HK FCC Město Lovosice 32:28
KH Kopřivnice - HBC Ronal Jičín 23:31 
Pepino SKP Frýdek-Místek - HCB Karviná 10:0 
TJ Sokol Nové Veselí - TJ Cement Hranice 25:26 
HC ROBE Zubří - SKKP Handball Brno 21:20
TJ Tatran Litovel - HC Dukla Praha 19:38

Strabag Rail Extraliga - 18. kolo - rozpis

Dukla Praha - TJ Tatran Litovel 13.2. výsledek 31:18
HK FCC Město Lovosice - M.A.T. Plzeň 15.2. 18:00
TJ Cement Hranice - Sokol Nové Veselí 16.2. 10:00
SKKP Handball Brno - HC ROBE Zubří 16.2. 18:00
HCB Karviná - Pepino SKP Frýdek-Místek 17.2. 10:30
HBC Ronal Jičín - Kopřivnice 20.2. 20:15

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email