top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Petrovský: Pokud všichni podáme nadstandardní výkony, mohli bychom se nějak vyrovnat Karviné

27.03.2019, Redakce ČSH

Házenkáři Pepino SKP Frýdek-Místek dohrávají sezonu v hodně okleštěné sestavě. Jejich nejzkušenější hráč Vojtěch Petrovský tak momentálně hrává takřka bez střídání.

 

Družstvo Pepino SKP Frýdek-Místek se potýká s rozsáhlou marodkou. Chybí mu šest hráčů základní sestavy. V prvních dvou zápasech CHANCE play off STRABAG Rail Extraligy tak bylo poměrně snadnou kořistí pro obhájce titulu z Karviné. Nejzkušenější hráč Vojtěch Petrovský však věří, že v sobotu se svými spoluhráči podá lepší výkon a pokusí se favoritovi postup do semifinále co nejvíce znepříjemnit. V rozhovoru mluví o tom, v čem je největší síla Karviné, jak by tomuto soupeři mohli Frýdecko-Místečtí čelit v tak okleštěné sestavě či jak to vypadá se zraněnými hráči.

 

První dva zápasy vyzněly jasně ve prospěch Karviné. Čekali jste, že mezi vámi bude tak velký rozdíl?

Věděli jsme, že Karviná je lepší. Považuji ji za hlavního aspiranta na titul. Mají výborně složený tým a je poznat, že mají i natrénováno, protože jejich hra dává smysl. Víme, že pokud bychom byli v plné síle a podali standardní výkon, jsme schopní s nimi solidně hrát, ale bohužel naše situace je nyní už kritická, obzvlášť na spojkách. A s tak úzkým kádrem jsme jim nedokázali konkurovat v prvních dvou utkáních.

 

V čem vás Karviná nejvíce předčila?

Mají výbornou souhru s pivotem, což proti nám potvrdili. Mají skvělého pivota Honzu Užka, který prokázal své kvality. Nastřílel nám sedmnáct branek. Nedokázali jsme si s tím poradit. Mají to sehrané perfektně. Udělali vždycky několik překřížení, každá spojka hrozila, kdykoli mohla vystřelit. Vždycky si ale počkali na správnou chvíli, kdy jej uvolnit a Honza když dostane míč, dá gól.

 

V nedělním utkání už soupeř mohl využít i svého klíčového hráče Michala Brůnu, ale nechal jej odpočívat. Vnímali jste to, že Karviná tak mohla hrát v ještě silnější sestavě?

To je otázka, jestli jej šetřili. Každopádně i bez něj měli zdvojené posty na všech spojkách. Mají jich snad sedm, kdežto my momentálně dvě, pokud nepočítám dorostence. V tom je ohromný rozdíl. Mohou si tak dovolit hrát bez Michala Brůny a v nedělním střetnutí to nebylo nijak znát, že by jim chyběl.

 

Podepsaly se vysoké porážky nějak na náladě uvnitř družstva? Jak se momentálně cítíte?

Výsledek jednoduše odpovídá tomu, v jakém složení v současnosti hrajeme. Rozhodně nikdo z nás nechodí s hlavou dole, protože všichni víme, že realita je taková, jaká je. Zápasy jsme odehráli takovým způsobem, že v neděli musel jít na spojku Adam Gřešek z pivota a ve druhém utkání se skvěle zapojil Kuba Ondrušík, kterého jsme však viděli po dvou a půl měsících. Netrénoval s námi, takže souhra s ním nemohla být taková, aby to bylo lepší. Přesto nastřílel pět gólů a byl velice platný.

 

Věříte tomu, že třetí duel, kdy budete mít výhodu domácího prostředí, bude jiný oproti těm, které jste odehráli v Karviné?

Věřím tomu, že budou jiné a že odvedeme lepší výkon, než v Karviné. Bohužel se nám to ale sešlo tak, že máme zraněných šest hráčů základní sestavy. Toto by zamávalo s každým týmem. Rozhodně ale můžu říct, že se budeme snažit, což jsme dělali i v Karviné, ale nedařilo se nám podle našich představ. Opět budeme v úzkém počtu na spojkách a pokud všichni podáme nadstandardní výkony, mohli bychom se nějak vyrovnat Karviné. Toto je jediná cesta, jak ji potrápit. Navíc musíme vydržet hlavně fyzicky.

 

Patříte k nejzkušenějším hráčům v družstvu. Pamatujete, že byste se někdy museli vypořádat s tak početnou marodkou?

Musím přiznat, že takovou situaci jsem ještě nikdy nezažil, byť zranění ke sportu patří. I když jsme měli v dřívějších letech o poznání širší kádry, nevzpomínám si, že by najednou bylo zraněné šest hráčů. Bohužel se to takto sešlo a nezbývá nám nic jiného, než sezonu dohrát ve stávajícím složení.

 

Vzhledem k současnému vývoji čtvrtfinálové série je hodně pravděpodobné, že Karviná postoupí mezi nejlepší čtyři celky, které budou hrát o titul. V takovém případě budete hrát o konečné 5. až 8. místo. Budete i v těchto kláních patřičně motivovaní?

To rozhodně. Je přece podstatný rozdíl, jestli skončíme pátí nebo osmí. Naše nejlepší umístění za posledních třináct let je 5. místo, takže se určitě pokusíme dostat co nejvýše. Uvidíme, jak na tom budeme, co se týče složení kádru.

 

 

 

Věříte, že to bude ve vašich silách s tak početnou marodkou?

Určitě. Sice jsme první dva zápasy s Karvinou prohráli velkým rozdílem, ale zrovna tak si vedly Lovosice proti Plzni. Karviná s Plzní si to nejspíš rozdá o titul, ale mezi dalšími družstvy už tak velké rozdíly nejsou, takže proti nim určitě šanci máme.

 

Budete ještě dlouho bez zraněných hráčů. Jak to s marody vypadá?

Věřím tomu, že už o nadcházejícím víkendu už bude hrát Sebastián Strack na spojce, na druhou stranu jsme ale přišli o Martina Kocicha, který už letos do hry nezasáhne. Pokud jde o další zraněné hráče, tak to je ve hvězdách. Stoprocentně nám už nepomůže Dalibor Mynář, Martin Stržínek, který už taky skončil. Jsou to hráči, kteří toho na podzim hodně odehráli. Uvidíme, jak rychle se uzdraví Tomáš Klaban, který už si s námi chodí zatrénovat. Musíme ale počítat spíše s variantou, že se moc hráčů neuzdraví do konce sezony.

 

Snaží se vám zranění spoluhráči pomoct alespoň přítomností na trénincích či zápasech?

To ano. Pravidelně za námi chodí Dája Mynář i Martin Kocich, pro kterého v neděli skončila sezona. Tomáš Klaban si s námi teď i zatrénoval. Jediný Martin Stržínek to má z Hranic trochu z ruky, tak je pochopitelné, že ten s námi tak často není. Všichni jsou ale stále součástí týmu.

 

Autor Jan Smekal

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email