top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Nováček z Maloměřic v domácí premiéře podlehl Hranicím, Kopřivnice naložila Frýdku-Místku

14.09.2019, Redakce ČSH

Vyrovnané utkání proti Hranicím nakonec skončilo pro Maloměřice šestibrankovou prohrou, v odpoledním duelu brali body házenkáři Dukly Praha, v Brně bodovala Plzeň. Závěrečný duel sobotního večera pak přinesl nečekaně vysokou prohru Frýdku-Místku v Kopřivnici.

 

STRABAG Rail Extraliga - 2.kolo

SHC Maloměřice Brno - TJ Cement Hranice 19:25 (11:11)

Skóre zápasu otevřeli domácí a během úvodních minut se dostali do vedení 2:0. Maloměřice si až do 8. minuty držely jednobrankový náskok, poté ale nastal zlom a Magrla po rychlém protiútoku načal několikabrankový náskok, který skončil až u vedení Hranic 3:6. Divácky atraktivní utkání mělo náboj od první až do poslední minuty. Nováček ligy se nevzdával a dokázal svého soupeře potrápit. Domácím se před koncem poločasu podařilo stáhnout skóre na 10:10 a když se zdálo, že po Erbesově proměněné šanci na 11:10 půjdou domácí do kabin za jednobrankového vedení, Hranice ještě stihly odpovědět na 11:11. Druhý poločas byl až do 45. minuty vyrovnaný a na obou stranách se týmy snažily dostávat do rychlých útoků. V tomto čase ovšem nastal zlom utkání, kdy Jakub Padalík navýšil náskok svého týmu na 19:17. Poté hosté nabyli jistoty a dokázali ještě do závěrečného hvizdu navýšit rozdíl na závěrečných 19:25.

Nejlepší střelci: Jung 5/3, Osoba 4, Erbes 3 – Magrla 8/1, Indrák 6, Cáb 5. Rozhodčí: Opava – Válek. Sedmimetrové hody: 4/4 – 2/1. Vyloučení: 2:2. Diváci: 283. 

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice: „Ze zápasu jsem zklamaný. Myslím si, že je to velká škoda. Kluci předvedli pěkný výkon, většinu zápasu jsme se drželi, několikrát dotáhli i ztrátu.  Zápas jsme si prohráli sami. Na konci jsme nezvládli naši přesilovku, udělali jsme příliš mnoho technických chyb. Nechali jsme si dát několik rychlých gólů a to nás položilo. “

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Jeli jsme sem s cílem pokusit se urvat body, zejména kde jinde, než doma u nováčka ligy. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Věřím, že zkušenost a v současné době i kondice rozhodly o zápase. Zlomový bod byl na obou stranách nevyužití přesilovky 6 na 5, kdy nám darovali domácí dva míče a z rychlého útoku jsme dokázali odskočit o 2-3 branky.“

 

 

HC Dukla Praha – TJ Sokol Nové Veselí 30:28 (15:15)

Úvod utkání Dukly proti Novému Veselí patřil hostům, kteří těžili především ze spolupráce s pivotem a z dobrého výkonu brankáře. Díky tomu si za prvních deset minut hry vypracovali náskok 2:6. Dukla zareagovala oddechovým časem, po němž začala postupně zlepšovat svoji hru. Nové Veselí si v další desetiminutovce sice nadále drželo dvou až tříbrankový náskok, v úvodu třetí destiminutovky ale Dukla využila chyb soupeře a vyrovnala (23. minuta 11:11). Remíza svítila na ukazateli skóre i po skončení prvního poločasu, když Nové Veselí vyrovnávalo osm sekund před sirénou z ruky Turchenka. Úvod druhé půle patřil Dukle, zejména pak Matěji Klímovi. Ten soupeři za prvních deset minut druhé půle nastřílel pět branek, zatímco nové Veselí se trefilo jen dvakrát. (38. minuta 20:17). Domácí pak svůj náskok ještě navyšovali a když ve 49. minutě vedli už 27:20, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Nové Veselí však zápas sérií čtyř gólů v řadě mezi 52. a 56. minutou ještě zdramatizovalo, na menší než dvoubrankový rozdíl se ale dostat nedokázalo. Další dva body do extraligové tabulky si tak připisuje Dukla.

Nejlepší střelci: Klíma 12/5, Reichl 6, Grištšuk 4 - Sekulić 8, Turchenko 8/7, Kocich a Ptáčník po 3. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 6/5 - 7/7. Vyloučení: 0:3. Diváci: 130

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: "Z naší strany byl nepovedený začátek zápasu. Upozorňovali jsme se na to, ale v hlavách jsme na tom zápase nebyli. Zase se tam objevilo to, že si myslíme, že to půjde, ale takhle to nefunguje. Pak ale musím říci, že jsme se enormně zlepšili, dokázali jsme to do poločasu vyrovnat, byť jsme prohrávali už výraznějším rozdílem. Ve druhé půli nám rozhodně pomohla změna obranného systému na 0-6, tím si myslím, že jsme to otočili. Ale v závěru jsme zase museli jít do systému 1-5, protože jsme tam měli nějaké zdravotní problémy a točit tři lidi ve chvíli, kdy Nové Veselí hrálo nahoru dolů, nebylo úplně jednoduché. Takže jsme to těžko mohli zvládnout a už to bylo hodně hektické, ale nakonec jsme náskok udrželi. Pro nás to jsou důležité dva body, že jsme to dokázali během druhé půle otočit a dostat se do nějakého většího náskoku.

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: "My se dnes nemáme za co stydět, předvedli jsme výkon, který bychom asi venku chtěli předvádět. Bohužel proti Dukle v dnešní formě nemůžeme hrát 40 minut, to nestačí. My jsme zvládli dobře tu první část první půlky, kde jsme hráli to, co jsme chtěli. Pak jsme od toho trošku odešli a Dukla to potrestala. Ve druhé půli nám naopak nevyšel úvod. Na konci bych zase řekl, že jsme byli možná už lepším týmem, nicméně znovu opakuji, my se nemáme za co stydět. Odjíždíme s hlavami nahoře a s tím, že zápasy venku se musí hrát 60 minut, čtyřicet nestačí. Budeme se z toho chtít poučit, budeme to chtít vyhodnotit a určitě budeme chtít bojovat stejně jako dneska, ale celých 60 minut. Je úvod soutěže, my jsme předvedli dobrý výkon a jedeme dál. Teď musíme bodovat doma s Jičínem."

 

Foto: Hana Vrbková

 

SKKP Handbal Brno - Talent M.A.T. Plzeň 26:30 (14:14)

Do utkání vstoupili lépe plzenští házenkáři, když se jako první ujali vedení. Borci z Kéniku však nezaháleli a drželi s Plzní krok. Zlom přišel v 8. minutě, kdy se Plzeň dostala do čtyřgólového trháku. Brněnští házenkáři ale bojovali a zásluhou chycené sedmičky a zákroků domácího Pšenici snížili na rozdíl jedné branky. Domácí nechávali na hřišti všechno a odměnou jim bylo vyrovnání na 13:13, poté každý tým vstřelil po jedné brance, a tak se šlo do kabin za stavu 14:14. Začátek druhé půle opět vyšel lépe Talentu, když se hned v 32. minutě dostal do dvou gólového vedení. Domácí však zabrali a téměř okamžitě srovnali na 17:17. Od tohoto momentu začala smršť branek Plzně a v 41. minutě vedla už 23:19. Poté se hra vyrovnala, ovšem Plzeň stále vedla rozdílem čtyř zásahů. I přes snahu brněnských házenkářů utkání zdramatizovat si Plzeň závěr utkání pohlídala a zvítězila poměrem 26:30.

Nejlepší střelci: Vaněk 6, Stein 4, Bosák 4 - Stehlík 6/4, Šafránek 5/2, Macháč 4, Wildt 4. Rozhodčí: Barták, Hladký. Sedmimetrové hody: 3/3 - 6/7. Vyloučení: 9:4. Diváci: 211.

Ivo Vávra, trenér SKKP Brno: "Nejdřív bych chtěl Plzni pogratulovat ke zisku dvou bodů. Myslím si, že diváci mohli vidět atraktivní utkání. Plzeň jsme si v týdnu docela načetli v týdnu a museli jsme trošku přitlačit, protože Plzeň hraje na více přihrávek, takže jsme se snažili je přerušovat a tlačit trošku víc za devítku, což se nám v prvním poločase docela dařilo. V druhé půlce jsme udělali několik technických chyb, Plzeň odskočila na tři branky, pak jsme v naší přesilovce udělali dvě fatální chyby a pak už si to ke konci utkání Plzeň pohlídala. Stejně jako v Hranicích nás sráží individuální chyby, přišlo sedm nových hráčů, takže bude trvat než si to sedne. V příštím kole jedeme do Lovosic s cílem vyhrát."

Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň: "Samozřejmě si vážíme vítězství, které je určitě cenné, protože Brno, myslím si, bude úspěšný tým. Škoda, že jsme se v prvním poločase dostali do takové ulity a trvalo nám dlouho, než jsme se z ní dostali. Dostali jsme se do vedení o čtyři, pět gólů, potom Brno přitvrdilo. Odehráli jsme utkání se širším kádrem hráčů a máme teď týden na to, abychom zregenerovali a dali se do kupy a začneme se připravovat na další utkání."

 

 

KH ISMM Kopřivnice - SKP Pepino Frýdek-Místek 37:17 (18:8)

První domácí utkání Kopřivnici přineslo souboj s regionálním rivalem z Frýdku-Místku. V úvodním poločase předvedli kopřivničtí házenkáři na hřišti velice dominantní výkon. Od začátku diktovali tempo hry a jejich náskok drtivě narůstal. V desáté minutě už vedlo domácí mužstvo 6:1. Tempo hry se ze strany domácích neustále zrychlovalo a ve dvacáté minutě už vedli 12:3. První poločas nakonec kopřivničtí házenkáři ovládli poměrem 18:8. Druhý poločas se nesl v nastoleném trendu z první části. Domácí i nadále předváděli kvalitní výkon a nakonec zvítězili rozdílem dvaceti branek v poměru 37:17.

Nejlepší střelci: Donoso Andalaft 8, Hanus 5, Střelec 5/4 - Petrovský 8, Gřešek 3. Sedmimetrové hody: 5/5 - 4/4. Vyloučení: 7:6. Rozhodčí: Horáček, Novotný.

Andrej Titkov, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: "Je těžko něco hodnotit, když prakticky bylo rozhodnuto po dvaceti minutách prvního poločasu. Tady asi není o čem mluvit. Gratuluji domácím k vítězství a omluvu posílám divákům za předvedený výkon Frýdku-Místku. Až na pár výjimek mě na dnešním utkání mrzí nejvíce hlavně přístup a odevzdanost prakticky celého našeho kolektivu. Je to pro mě velmi zarážející a varující."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: "Po prohře v Lovosicích jsme byli pod velkým tlakem. Bohužel se tam zápas nepovedl naší obraně a také brankářům. Další věc je, že naše posily měly minimum času se zapracovat, protože na to měly asi čtrnáct dnů. Tento týden jsme se soustředili hlavně na obrannou činnost, která ve finále fungovala skvěle. Byl jsem moc spokojený s výkonem a nasazením kluků v utkání. Markovi Žingorovi neskutečně vyšel zápas a myslím si, že i ostatní kluci se chytli. Byl jsem trochu překvapený, že jsme tento duel takhle zvládli, protože vzájemná derby byla vždy hodně vyhrocená, ale dnes asi sehrálo svou roli větší nasazení našeho týmu. Za mě rozhodně spokojenost."

 

Foto: Ivan Pilát

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email