top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Karviná převálcovala nováčka z Maloměřic, Dukla Frýdek-Místek

12.10.2019, Redakce ČSH

Týmy Karviné a Dukly Praha si v sobotním zápase zapsaly vysoké výhry. Karviná vysoko přestřílela tým nováčka z Maloměřic, Dukla naložila trápícímu se Frýdku-Místku. Body v sobotním programu braly ještě výběry Kopřivnice, Zubří a Plzně.

 

STRABAG Rail Extraliga – 6. kolo

SHC Maloměřice Brno – HCB Karviná 19:33 (5:17)

Do utkání vstoupila lépe Karviná díky dvěma vstřeleným gólům. Maloměřice toto manko sice dotáhly, ale hosté brzy utekli ve skóre ještě výrazněji. A to i přesto, že čelili přesilovkám Brna po vyloučeních Dominika Soláka a Matěje Nantla. Druhý poločas tak zahajovala Karviná s náskokem 17:5. Hráči Maloměřic se ještě snažili vrátit do hry a přidali více branek než v první části, jenže hosté o výhru už nepřišli. Karviná uspěla výsledkem 19:33 a zůstává v popředí tabulky.

Nejlepší střelci: Hotárek 4, Jirák, Číž Radek, Ždánský, Horák, Osoba všichni 2 – Chudoba 5/2, Solák 5, Monczka, Urbanský, Nantl všichni 4. Rozhodčí: Filip Barták, Karel Hladký. Sedmimetrové hody: 2/0 – 4/3. Vyloučení: 3 (ČK Číž):3. Diváci: 191. 

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: „V první půli jsme byli zaleknutí, nedokázali jsme dát některé góly. Není to příjemné, když soupeř odskočí a nás sráželo, že jsme dali za první poločas jen pět gólů. Na druhou stranu jsme hráli prakticky proti nejlepším hráčům v republice, takže je to pro nás velká škola. Jsem rád, že se kluci nevzdali a že jsme se poprali o výsledek ve druhé časti.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Přijeli jsme sem pro dva body a nezranit se. Máme to nyní trošku nabité, takže jsme tyto cíle splnili. V prvním poločase jsme si vytvořili dostatečný náskok a v tom druhém jsme už pouze dohrávali. Soustředíme se na další utkání, čeká nás i pohárový zápas. Byly tam lepší i horší momenty, ale cíl jsme zvládli naplnit a body máme.“

 

Foto: Ivo Dudek

 

Cement Hranice – Talent M.A.T. Plzeň 29:33 (14:19)

V 6. kole Strabag Rail extraligy zavítala doposud neporažená Plzeň na palubovku Hranic, které se v posledních třech zápasech trápí a nezískaly žádné body. V začátku zápasu dvěma rychlými brankami si Hranice díky střelám Petra Magrly z křídla vybudovaly náskok. Plzeň se dopustila řady technických chyb v útoku, které Hranice potrestaly rychlými protiútoky a odskočily soupeři na rozdíl 4 branek. Po vyloučení hráče domácího týmu se Plzeň vrátila do svého herního tempa a stahovala náskok soupeře, když ve 14. minutě otočila skoré ve svůj prospěch. Plzeň zvyšovala svůj náskok a do druhého poločasu si vypracovala pěti brankový náskok. Do druhého poločasu domácí vstoupili s agresivnější obranou, díky které se jim dařilo pomalu dotahovat se na Plzeň. Ve 49. minutě po střele Michala Indráka ze spojky byl stav vyrovnaný 25:25 a v Hranické hale se schylovalo k velkému dramatu. Posledních deset minut však Plzeň ukázala svou kvalitu i díky úspěšným zákrokům brankáře Šmída a vyhrála tento zápas poměrem 29:33.

Nejlepší střelci: Magrla 9, Cáb 6 – Ivancev 6, Douda 5. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 3/3 - 2/3. Vyloučení: 4:1. Diváci: 127.

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Chtěli jsme si pohlídat vstup do utkání, oproti minulému týdnu. Prvních dvanáct minut jsme byli lepším týmem, ale soupeř ukázal svou kvalitu a nic ho nevyvedlo z míry. Závěr prvního poločasu jim vyšel lépe. V druhém poločase kluci bojovali na hranici svých možností. Byly tam výborné momenty, dokázali jsme stáhnout čtyř brankové manko. Pak se ale ukázala síla hostů a my jsme jim to trochu usnadnili, když jsme vystřelili čtyřikrát nepřipraveně a znovu nám odskočili na 3 branky. To si myslím, že to dneska rozhodlo. Gratulace soupeři a kdybychom předváděli takové výkony, tak v příštích zápasech bychom mohli body získat.“

Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň: „Dneska jsme určitě vděční za ty dva body. Předvedená hra rozhodně nepatřila k tomu lepšímu, co jsme doposud předváděli. S pokorou bereme vítězství a máme na to týden, abychom se srovnali do optimální formy. Dneska tam bylo strašně chyb, možná na úkor prostředí. Ale k tomu to prostě patří. Začátek utkaní, kdy nám soupeř utekl na rozdíl čtyř branek, si se silnými soupeři nemůžeme dovolit. Tohle se nám stalo i v poháru a nerad bych, aby se to stalo pravidlem. Tohle musíme odstranit a příští zápas zvládli celých šedesát minut. Máme široký kádr, dostali prostor zase všichni hráči, což je dobře. Uvidíme příští týden doma.“

 

HC Dukla Praha – Pepino SKP Frýdek - Místek 38:22 (22:10)

Do utkání domácí vstoupili famózně, od první minuty se ujali vedení a chodili do jednoho brejku za druhým. Neomylné střely Krušberského, Blechy, Reichla a Patzela nekompromisně zvyšovaly skóre a rozdíl mezi oběma celky se rychle prohluboval. V šestnácté minutě prvního poločasu Dukla vedla o deset branek 13:3. Stejný obrázek pokračoval i nadále, do šaten o poločase šli domácí s dvanáctibrankovým vedením 22:10. Start druhého poločasu ukázal řádu nepřesností na obou stranách palubovky, avšak znovu větší aktivitu vyvinuli domácí. Kanonýr Patzel nejen přidal další dvě branky, ale skvělé přihrál Šimůnkovi na brankovišti a ten neomylně poslal míč do brány 25:12.  V této fázi domácí definitivně dominovali, 15 minut před koncem utkání jíž nemuseli nikam pospíchat 31:17. Bravurní zákroky domácího brankáře Zavázala jen potvrdily vynikající formu celku Dukly, která i dnes osedlala vítěznou vlnu a zaslouženě zvítězila.

Nejlepší střelci: Patzel 6, Krušberský 6, Blecha a Grištšuk po 5  – Strack 7/1, Hardt 4, Musálek 3. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/2. Vyloučení: 2:4. Diváci: 115.

Daniel Čurda, trenér Dukly Praha: „Pro nás to byl ne úplně jednoduchý zápas v tom, že máme problémy na pravé straně. Máme zraněné tři leváky, ale myslím si, že jsme se s tím vypořádali dobře. Určitě jsme se lépe než soupeř vypořádali s tím, že jsme začali později, vletěli jsme na něj, od začátku si udělali náskok a nakonec zaslouženě zvítězili. Jsem rád, že jsme mohli prostřídat kompletně celou sestavu a hráli všichni.“ 

Andrej Titkov, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Gratulace domácímu týmu k zaslouženému vítězství! V současné době skutečně je rozdíl mezi oběma celky. Bohužel těžko najdu pro nás něco pozitivního na tomto utkání. Snad jen to, že si zahráli i hráči, kteří doposud nedostali příležitost vůbec nikdy. Oťukali si to, přičichli si k tomu, vidím, že příslib do budoucnosti tam je. Aby toho nebylo málo, zranili se nám další dva hráči, proto negativů bylo dnes vskutku více.“ 

 

Foto: Ladislav Adámek

 

HBC Ronal Jičín - HC ROBE Zubří 24:32 (12:17)

Sobotní podvečer patřil na východě Čech duelu mezi hráči jičínského Ronalu a týmem HC ROBE Zubří. Od úvodních minut Zubří na palubovce Jičína dominovalo a brzy si vypracovalo až osmibrankový náskok. Jičínští házenkáři se snažili stav utkání korigovat, nicméně náskok Zuberských nedokázali dotáhnout. Sveřenci trénera Poloze potvrdili roli favorita a z utkání si zaslouženě odváží dva body.

Nejlepší střelci: Krahulec 7, Kostelecký 4, Hlava 3 - Jurka 8, Řezníček 7, Hybner 7. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 5/3 - 2/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 380.

Dušan Poloz, trenér HC ROBE Zubří: „Po problémech, které jsme měli na cestě, jsem se bál, jak utkání zvládneme a jak se s tím tým vypořádá. Naštěstí to tým nijak nepoznamenalo. Vstup do utkání jsme měli dobrý, ale poté jsme laxními a jednoduchými chybami dovolili Jičínu dostat se na rozdíl třech branek. V poločase jsme si řekli, že se těchto chyb musíme vyvarovat, protože jsme si byli vědomi, že tady v Jičíně je horká půda a že domácí dokáží potrápit každý tým. Nenechali jsme nic náhodě, závěr utkání jsme si pohlídali a hráli jsme až do konce.”

Lukáš Hybner, pivot HC ROBE Zubří: „Jsem rád, že jsme vyhráli i po problémech, které nás potkaly na cestě. Jsem moc rád, že jsme to ustáli a nepromítlo se to do utkání. Začátek utkání byl z naší strany dobrý, ale poté se to zadrhlo. Naštěstí jsme ustáli tlak domácích a já jsem upřímně moc rád, že jsem dostal šanci vstoupit do utkání.”

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Gratuluji soupeři k jasnému a zaslouženému vítězství. My jsme to Zubří usnadnili prvními dvaceti minutami, kdy hráči Zubří jasně dominovali na obou stranách palubovky. Naší bezkontaktní obranou a špatným útokem jsme utkání ztratili již na začátku. Pochvala pro kluky, že jsme se do utkání ještě dokázali vrátit, ale v momentě, kdy jsme se dostali na rozdíl tří branek, jsme lehkovážně ztratili míče a nevyřešili jsme správně situace, takže se to zase otočilo na osmibrankový náskok pro Zubří. Jediné pozitivum na tomto utkání je, že si dorostenec Martin Knittl vstřelil svůj první extraligový gól. Čeká nás ještě spousta práce.”

Martin Knittl, křídlo HBC Ronal Jičín: „Nedokázali jsme ubránit nejlepší střelce Zubří. Když už fungovala obrana, nevěděli jsme, co dělat v útoku, a to o utkání rozhodlo."

 

Foto: Karolína Machalická

 

SKKP Handball Brno - KH ISMM Kopřivnice 22:28  (8:10)  

Do utkání vstoupila lépe Kopřivnice, když šla hned ze začátku do dvou gólového trháku a v desáté minutě vedla dokonce o tři branky. Brno korigovalo náskok hostů zásluhou několika povedených zákroků domácího Fabiána. Kénik ještě zabral a snížil skóre na rozdíl jediné branky. Kopřivnice ale vstřelila dvě branky v rychlém sledu a ke konci poločasu snižoval Vít Kučera ze sedmimetrového hodu. Do šaten tak hráči šli za stavu 8:10. Druhá půle vyhecovaného zápasu začala velmi vyrovnaně. Diváci byli svědky velké bitvy, v které padaly branky na obou stranách, Kopřivnice si ale stále držela vedení o dvě branky. Ve 46. minutě hosté odskočili na rozdíl pěti branek. Kopřivničtí házenkáři už si závěr utkání pohlídali a zvítězili 22:28. 

Nejlepší střelci: Kučera 8, Václav 3, Horut 3 - Victor 11, Hanus 6, Fulnek 4. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 6/6 - 3/3. Diváci: 503. Vyloučení: 10:8.

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Gratuluji soupeři. Utkání nechci hodnotit. Kopřivnice bojovala na 100%. Mají rozdílové hráče. Za mě ustrašený zápas v útoku. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál."

Lubomír Veřmirovský, trenér KH Kopřivnice: „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Brno má velmi dobře postavený tým, má dobrou obranu, věděli jsme, že to bude bolet. Šli jsme do toho na 120% a klukům patří dík, že odmakali 60 minut a byli vyhecovaní, jinak bychom neměli šanci tady body získat. Na můj vkus jsme udělali až moc chyb, které obvykle neděláme, i přesto klobouk dolů před celým týmem, jak zápas odpracovali."

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email