top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Kopřivnice odvezla body z Hranic, Lovci a Jičín uhájili domácí výhru

16.11.2019, Redakce ČSH

Tři zápasy 10. kola měla na programu v sobotu večer STRABAG Rail Extraliga. Frýdek-Místek nestačil na Lovosice, Maloměřice prohrály v Jičíně, jen Kopřivnice odvezla doby z Hranic.

STRABAG Rail Extraliga – 10. kolo

Cement Hranice – KH ISMM Kopřivnice 25:28 (12:14)

V sobotu se v Hranicích bojovalo o důležité body mezi Kopřivnicí a Hranicemi. Skóre zápasu se otevřelo ve třetí minutě po gólu Beníteze a začátek zápasu nasvědčoval tomu, že půjde o vyrovnané utkání. V prvním poločase si hostující tým díky skvělým zákrokům brankáře Žingora vypracoval hned dvoubrankové vedení. Tohle vedení si Kopřivnice pohlídala do konce poločasu. V druhé půli se Hraničtí dotáhli a dokonce vedli i díky několika oslabením hostujícího týmu. Nejdůležitější pasáž utkání nastala v poslední desetiminutovce, kde se Hraničtí dopustili technických chyb a ztratili svůj dvoubrankový náskok. Hosté naopak minutu před koncem utkání zvyšovali svůj vedení a odvezli si důležitou výhru z Hranic. 

Nejlepší střelci: Piwko 7/4, Mucha 5, Magrla 5 – Donoso 10/2, Fulnek 7, Střelec 4. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 4/6 - 2/3. Vyloučení: 2:6. Diváci: 326.

Miroslav Bartoň, trenér TJ Cement Hranice: „Pro nás to dneska byla složitá situace v tom, že máme zraněné čtyři hráče základní sestavy. Ale myslím si, že jsme dnešní zápas odbojovali a zasloužili jsme si minimálně bod, protože kluci bojovali. V prvním poločase nás trošku zradila koncovka. Ve druhém poločase jsme se dostali nahoru, ale v závěru jsme udělali hodně technických chyb a dali jsme soupeři šanci otočit zápas. Bude nás to mrzet, ale zkrátka takový je sport.“

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Pro nás to je velmi důležité vítězství, protože jsme dneska měli nůž na krku. Věděli jsme, že Hranice jsou doma velmi těžký soupeř, taky se to potvrdilo. Koncovka zápasu byla možná trošku o štěstí a možná trochu o vůli, kterou jsme měli. Jsem za to strašně moc rád a klukům děkuju. Bylo to super.“

 

HK FCC Město Lovosice – SKP Pepino Frýdek-Místek 36:25 (18:13)

Ani ve druhém zápase v domácím prostředí v řadě lovosičtí házenkáři nezaváhali. V utkání s Frýdkem-Místkem bylo vyrovnaných jen úvodních deset minut střetnutí do stavu 5:5. Následující úsek mezi 11. a 19. minutou vyhráli domácí 7:1 a vedení 12:6 předznamenalo další průběh zápasu. Do poločasu sice Lovci svoje vedení nijak výrazně nenavýšili, ve druhé půli ale již měli zcela jasnou převahu. Deset minut před koncem svítilo na ukazateli desetigólové vedení Lovců 29:19, aby domácí házenkáři po výhře 36:25 získali čtvrté vítězství v letošní sezóně. Na tom se výrazně podílela dvojice mladíků v dresu Lovců, desetibrankový Kupa a sedmigólový Trkovský.

Nejvíce branek: Kupa 10/2, Trkovský 7, Motl 5, Jonáš 4 - Musálek 5/5, Strack 4, Gřešek 4. Sedmimetrové hody: 3/2 – 5/5. Vyloučení: 2:2. Rozhodčí: Kozler, Zych. Diváci: 415.

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsem strašně rád, že jsme dokázali i dnes potvrdit dobrou herní formu ze zápasu v Plzni i doma s Jičínem. Konec první půle a začátek druhého poločasu jsme měli slabší chvíle, ale ve zbytku utkání jsme neuhnuli z naší hry, kterou jsme si stanovili a posledních dvacet minut se projevila i naše lepší fyzická kondice, kdy jsme soupeře přehrávali i v soubojích jeden na jednoho. Utekli jsme na uklidňující náskok a utkání jsme v pohodě dotáhli do úspěšného konce. Je to pro psychiku hráčů hodně důležité a věřím, že hráči uvěří tomu, že jdeme správnou cestou.“

Jaroslav Trkovský, spojka HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to bylo důležité utkání a jsem rád, že jsme ho zvládli. Chtěli jsme celých šedesát minut držet stejné tempo, což se nám povedlo. Obrana fungovala a tahali jsme dobře rychlý útok.“

Petr Mazur, Pepino SKP Frýdek-Místek: „Každý prohraný zápas se hodnotí špatně. My se potýkáme s tím, že nedokážeme delší dobu hrát stanovenou hru. Pak začneme dělat chyby, soupeři nám odskočí a my se pořád dokola snažíme jejich náskok dohnat. Když dodržujeme to, co si řekneme a co zkoušíme v tréninku, tak nám hra funguje. Zpočátku jsme drželi s domácími krok, dobře jsme hráli přes pivota. Pak ale Lovosice získaly převahu a my jsme šli psychicky dolů a začali dělat elementární chyby jak v útoku, tak v obraně.“

Pavel Musálek, SKP Frýdek-Místek: „Gratuluji soupeřům k zaslouženému vítězství. Lovosice hrály od začátku do konce podle stanovené taktiky. My jsme tu naši dodrželi jen v úvodu a pak jsme začali dělat chyby. Soupeř získal výraznější náskok a zápas už ze svých rukou nepustil.“

 

 

HBC Ronal Jičín – SHC Maloměřice Brno 33:21 (17:12)

Utkání desátého kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy mezi Jičínem a nováčkem SHC Maloměřicemi bylo velmi bohaté na branky. Skóre utkání otevřeli hosté, kteří se velmi krátce po úvodním hvizdu dostali do dvoubrankového vedení. Poté převzali zápas do svých rukou Jičínští, kteří se opírali o výborné zákroky Filipa Veverky. Do konce první půle si hráči jičínského Ronalu vypracovali pětibrankový náskok. I druhý poločas patřil domácím házenkářům, kteří na palubovce jasně dominovali. Hosté dopláceli na neproměňování šancí a na velké množství technických chyb, které jičínští házenkáři přísně trestali.

Nejvíce branek: Miĺko 7, Kovařík 4, Rychna 4 - Erbes 6, Ipser 4, Osoba 2. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 2/1 - 6/3. Vyloučení: 2:5. Diváci: 452.

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: “Gratuluji domácím k vítězství. Musím říct, že dnes předvedli velmi kvalitní výkon. Tlačili nás, ždímali a nám bohužel docházely síly. Doufali jsme, že bychom mohli mít na konci kondiční převahu, ale vůbec se to nestalo a my jsme naopak měli co dělat, abychom zápas dohráli. Dnes se nám určitě nedařilo zdaleka to, co jsme chtěli. Věděli jsme, že na jičínské palubovce nemáme co ztratit, že sem jedeme zkusit zabojovat o body a překvapit, ale za těch okolností, ve kterých jsme se ocitli, by to byl nadlidský výkon. Dnes jsme bohužel museli jsme hrát na pět spojek, ale hodně nás ovlivnilo zranění Filipa Junga, který se zranil již při rozcvičce. Na jeho výkonu to bylo hodně znát, nebyl tak sebejistý a byl omezený. Ve druhém poločase se díky úsílí, které do toho dal, odrovnal úplně. Utkání se určitě lámalo, ve chvíli, kdy jsme prohrávali o čtyři branky a nedávali jsem vyložené šance. Nedali jsme tři sedmimetrového hody za stavu, když jsme prohrávali o pět. To jsou věci, které vás položí. My se snažíme se hrát nestandardní postupný útok, hrajeme to na sedm hráčů a dnes nám to šlo nejhůř ze všech pokusů, které jsme měli, což odpovídá i počtu branek, které domácí snadno vsítili. Nicméně víme, že nás tyto situace budou posouvat a dál a chtěl jsem, aby dnes naši hráči ustáli tlak, kdy už bylo v podstatě po zápase. Dnes vyhrál lepší tým, na který my jsme nebyli dostatečně silní a dostatečně připravení.”

Jan Ipser, pivot SHC Maloměřice Brno: “Gratuluji domácím k vítězství. Musím říct, že dnes předvedli velmi kvalitní výkon. Celý zápas nás tlačili. Byli výborní a rychlí na nohách. My jsme hráli vytaženou obranu, kde nás Jičín rozebral. Nejvíce jsme ztroskotali na neproměňování vyložených šancí."

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: “Děkuji za gratulaci. Pro nás jsou to cenné a řekl bych povinné body. Pokud chceme pomýšlet na play-off, tak nám nezbývalo nic jiného, než zvítězit. Chtěli jsme také potěšit diváky po těch našich nevydařených předchozích zápasech dobrou hrou v obraně i v útoku, což se nám v prvním poločase moc nedařilo. Nedokázali jsme se vyrovnat Maloměřicím ve spolupráci spojka - pivot a nedokázali jsme proměňovat šance. Na hru sedm proti šesti jsme se připravovali, ale máme k tomu veliký respekt. Druhý poločas jsme se zlepšili v obraně, ale pořád tam máme mezery, ve kterých se musíme zlepšovat. Za nás povinné vítězství, ale do utkání ve Frýdku se musíme zlepšit v několika aspektech."

Martin Miĺko, pivot HBC Ronal Jičín: “První poločas byl z naší strany žalostný. Nefungovala komunikace, buďme rádi za Filipovi zákroky, jelikož si myslím, že poločas mohl být s přehledem remízový. Máme se z čeho poučit, další utkání nás čeká ve Frýdku, který nás za tyto nedostatky potrestá a pokud budeme chtít dva body, tak obranu musíme bezpodmíněčně zlepšit. Ve druhém poločase nastalo zlepšení, komunikace začala fungovat, začali jsme dávat rychlé a snadné góly. Jsem spokojený s náším výkonem ve druhém poločase.”

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email