top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Oplaceno! Zubří v odvetě středečního měření porazilo Plzeň

30.11.2019, Redakce ČSH

Ve středu odjeli Zubřané z Plzně s nepořízenou, v sobotu soupeři porážku oplatili. "Utrápené" zápasy viděli diváci v Králově Poli a Kopřivnici, naopak jasnou výhru vezli z Jičína hráči Dukly, v Maloměřicích bodovalo Nové Veselí.

STRABAG Rail Extraliga – 12. kolo

HBC Ronal Jičín – HC Dukla Praha 24:36 (13:18)

Skvělý vstup do utkání měli jičínští házenkáři, kteří se již ve čtvrté minutě dostali do tříbrankového vedení, a to především díky výborným zákrokům jičínského brankáře Filipa Veverky. Dukelští se z tříbrankové ztráty rychle oklepali a během deseti minut dokázali stav utkání otočit ve svůj prospěch. Do šaten odcházeli s nadějným náskokem pěti branek. Druhý poločas utkání byl zcela v režii Pražanů, kteří nejenom že ukázali svou sílu, ale také zkušenosti. Dotáhli utkání do vítězného konce a z jičínské palubovky si zaslouženě odváží dva body.

Nejlepší střelci: Krahulec 8, Škalda 3, Kovařík 3 – Patzel 8, Sviták 6, Reichel 6. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 5/4 - 5/5. Vyloučení: 2:1. Diváci: 483.

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Pro nás zápas, ve kterém jsme chtěli bodovat, protože máme závěr roku velmi těžký. Hrajeme třikrát venku, takže jsme tady chtěli uspět a vézt se na té vítězné vlně, na které se nám teď daří. Nevstoupili jsme do toho utkání moc dobře, dělali jsme zbytečné chyby a domácí se dostali do vedení. Já jsem rád, že jsme to rychle zlikvidovali, protože kdyby se nám ten tříbrankový náskok Jičína nepodařilo stáhnout, tak bychom se tady mohli trápit mnohem víc. Naštěstí se potom projevila síla spojek, které máme, a zahrály nám dobře všechny krajní spojky, slušně jsme bránili systém 1-5, za kterým dobře chytal Tomáš Petržala, a tou naší standardní hrou jsme si vytvořili náskok už v průběhu prvního poločasu. Alfou omegou toho všeho bylo, že jsme Jičín chtěli udržet na málo brankách. Funguje nám útok, dáváme hodně gólů a potřebovali jsme, aby nám Jičín nedal moc gólů. Věřili jsme v úspěch, i ve druhém poločase jsme byli lepší a dotáhli jsme utkání do vítězného konce.“

Jan Blecha, křídlo HC Dukla Praha: „Do utkání jsme vstoupili trošku nekoncentrovaně, možná trochu laxně. Naštěstí jsme se do zápasu dostali dostatečně rychle. Důležité pro nás bylo, že jsme mohli síly rozložit na všechny hráče, protože nás teď v úterý čeká další těžké utkání v Novém Veselí. Pro nás důležité vítězství.“

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Gratuluji Dukle k dnešnímu jasnému vítězství a k postupu v Evropském poháru. Pro nás bylo dnešní utkání kopií 1. kola, které jsme odehráli na Dukle. V prvním poločase jsme hráli poměrně vyrovnané utkání, ale poté Dukla ukázala kvalitu spojek, se kterými jsme si nedokázali poradit. Tím, jak jsme šli dolů v obraně, přestali jsme si věřit i v postupném útoku. Rozdíl byl v tlaku spojek Dukly a našich spojek. Je škoda, že jsme prohráli takto vysokým rozdílem v domácím prostředí, ale taková je bohužel realita. V současné době bohužel nemáme šanci konkurovat týmům v první čtyřce. Pro nás je momentálně důležité náš mančaft nějakým způsobem přebudovat. Musíme se snažit mladé kluky trochu zvednout a se štěstím se probojovat do první osmičky. Ale v současné době, s našim tréninkovým procesem a možnostmi klubu, nemůžeme špičkovým klubům konkurovat. Musíme se poučit z těchto zápasů a jít dál. Čekají nás další těžká utkání. Věřím, že kluci bojovali, co mohli, ale realita je, bohužel, někde jinde.“

David Machalický, brankář HBC Ronal Jičín: „Také bych chtěl Dukle pogratulovat k postupu v Evropských pohárech. Chtěli jsme si zakládat na pevné obraně a z toho chodit rychle dopředu. Bohužel jsme po celou dobu zápasu nebyli schopni eliminovat dukelské spojky a pivoty. Ani s takto nízkým počtem zákroků od brankářů se nedá vyhrát zápas. Musíme se omluvit jičínským fanouškům za náš dnešní výkon, ale musíme jít dál. Doufám, že se z toho brzy oklepeme a v Karviné příští týden předvedeme mnohem lepší hru.“

 

Foto: Karolína Machalická

 

KH ISMM Kopřivnice – Hk FCC Město Lovosice 30:29 (15:17)

Lepší vstup do utkání zažili házenkáři Lovosic, kteří si dokázali během první desetiminutovky vypracovat těsné vedení. Výrazně se Lovcům podařilo odskočit v následujících minutách, kdy úsek hry mezi desátou a osmnáctou minutou ovládli poměrem 7:1 a na světelné tabuli tak rázem svítil stav 4:11. Kopřivničtí házenkáři však nesložili zbraně a z náskoku soupeře začali postupně umazávat. Do šaten se odcházelo za stavu 17:15 pro Lovosice a druhý poločas tak sliboval pořádné drama. Ve druhém poločase drželi Lovci těsné vedení až do 24. minuty.  Šest minut před koncem se však domácím podařilo srovnat a otočit utkání na svou stranu. Kopřivničtí házenkáři ve zbývajícím čase dokázali vedení udržet až do samotného závěru a nakonec před domácími fanoušky oslavili důležité vítězství 30:29. 

Nejlepší střelci: Střelec 9/2, Benitéz a Fulnek po 4, Hanus a Zima po 3 - Kupa 8/1, Trkovský 7/1, Jelínek 4/1.  Sedmimetrové hody: 5/2 – 5/3. Vyloučení: 3:7. Diváci 511. Rozhodčí­: Kozler, Zych.

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „Na začátku bych chtěl určitě poděkovat Kopřivnici za vstřícný krok, že nám vyšla vstříc s časem zápasu, protože jinak bychom nestíhali návrat domů. Gratuluji samozřejmě k zisku dvou bodů, ale tentokrát znovu zopakuji, že spíše ke šťastnějšímu než lepšímu, protože si myslím, že zápasu by určitě slušela remíza, kterou jsme si zasloužili. Měli jsme výborný vstup do utkání, ale pak jsme pustili soupeře nahoru a ve druhém poločase už to byl boj o každou branku, myslím si, že pořád platíme nějakou daň z nezkušenosti, děláme naivní chyby a doplácíme na úzký kádr."

Lubomír Veřmiřovský trenér KH ISMM Kopřivnice: „Dnešní zápas mi přišel strašně moc utrápený. Kluci byli dnes pod velkým tlakem, protože ve hře vlastně nebyly čtyři body, ale rovnou šest bodů. Bavili jsme se před zápasem, že dnešní utkání je důležité kvůli play-off a postavení v tabulce. Vstup do utkání jsme nezvládli. Udělali jsme všechno jako vždycky, ale Lovosice nás zkrátka přehrávaly. Nebyli jsme schopni ubránit Trkovského, který je vynikající v soubojích jeden na jednoho. Otočka trošku nastala, když jsme změnili styl obrany na 1:5 a vytáhli osobku na Trkovského. Ve druhém poločase se to už točilo všechno kolem branky. Byl to utrápený zápas, který jsme nakonec šťastně vyhráli, za což jsem strašně moc rád, protože ne vždycky bude mít tým formu a půjde vše lehce. O to víc si cením toho, že když nám to opravdu nešlo, tak jsme nakonec vítězství urvali.“

 

Foto Ivan Pilát

 

SHC Maloměřice Brno - TJ Sokol Nové Veselí výsledek 21:26 (12:11) 

V úvodní desetiminutovce byli lepší domácí, kdy se dostali do vedení 3:1. Hosty před větší ztrátou zachránil zejména dobře chytající Šimovček. Několikrát se domácím podařilo dostat do rychlých brejků, z nichž dva proměnil Vojta Číž a velký tlak domácích přišel ve 20. minutě, kdy se týmu zároveň podařilo odskočit na čtyři branky rozdílu 8:4. Hosté se ale stavem nenechali rozhodit a plynule do konce poločasu snižovali rozdíl na přestávkových 12:11. Druhé poloviny se ujalo Nové Veselí, a také díky přesilovkám se dostalo postupně do tříbrankového vedení. Vedoucí pozici už si hostující tým uhájil a dokázal dotáhnout zápas do vítězného konce. 

Nejlepší střelci: Číž V. 4, Osoba, Erbes, Ipser po 3 – Voika 8/6, Sekulić 5, Melichar 4. Rozhodčí: Deml, Dvořáček. Sedmimetrové hody: 1/1 – 6/6. Vyloučení: 5:2. Diváci: 209. 

Aleš Kolář, SHC Maloměřice: „Věděli jsme, že Nové Veselí je velmi silný a těžký soupeř. Kdybychom za stavu 9:4 dokázali proměnit vyložené šance, rozdíl mohl být ještě vyšší. Zápas nám rozhodl vstup do druhé poloviny, kdy jsme se dostali do většího oslabení a soupeř odskočil o tři branky.” 

Pavel Hladík, Sokol Nové Veselí: „Do Maloměřic jsme jeli s jasným cílem bodovat a vyzkoušet hráče širšího kádru a nadějné dorostence. Věděli jsme, že Maloměřice budou hrát nadšeně a bojovně, což se také potvrdilo. Náš vlažný vstup a několik neproměněných šancí znamenaly vysoké vedení domácích 9:4. Poté jsme byli nuceni dát na hřiště to nejlepší, zápas jsme otočili a vedli už o 7 branek. Konec utkání už se pouze dohrával a na hřiště se opět dostali i mladíci v naší sestavě. Pro ty to byla dobrá škola, ale bylo vidět, že někteří hráči na Extraligu zatím výkonnostně nemají. Nerad vyzdvihuji jednotlivce, ale dnes odehrál výborný zápas Adrián Šimovček. Z mladých hráčů se dobře ukázali Rubáč a Gregorovič. Jinak bylo utkání průměrné a pro diváky asi nepříliš atraktivní. Našim fanouškům opět moc děkujeme, že zase přijeli ve velkém počtu a jsme rádi, že jsme se mohli radovat z další výhry." 

 

HC ROBE Zubří – Talent M.A.T. Plzeň 25:17 (12:10)

Jarní část Zubřané rozehráli na své palubovce proti soupeři, kterého potkali na hřišti již podruhé během 4 dnů. Talent totiž vyzval Valachy v rámci čtvrtfinálového kola Českého poháru. Na palubovce Plzně Zubří prohrálo o 6 branek a v této sezóně nemohli zatím Talentu přijít na kloub. Plzeň byla navíc oslabena o stabilní oporu týmu Stehlíka, jenž se zranil právě při středečním pohárovém zápase, během cesty ze sestavy vypadl také Tomáš Nejdl. Ze Zubří bylo slyšet před zápasem, že se chtějí naprosto soustředěně připravit a ukázat domácí kulise, že proti Plzni jen neprohrávají. První poločas byl vyrovnaný a na jeho konci svítil na tabuli stav 12:10. V druhém poločase však hráči Plzně vstřelili jen 7 branek, což resultovalo v konečných 25:17 pro domácí HC ROBE. Velkou zásluhu na tomto výsledku měl především brankář Malina a pevná obrana domácích.

Nejlepší střelci: Jurka 6, Mičkal 4, Hrstka, Řezníček a Hlinka po 3 – Šafránek 4, Tonar 4, Bogdanič a Chmelík 2. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/2. Vyloučení: 5:3 Diváci: 956.

Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň: „Gratuluji domácím k vítězství. V pohárovém zápase jsme byli jasně lepším týmem, to se možná i odrazilo na dnešním výkonu. Bohužel jsme v týdnu přišli o dlouhodobě zraněného Honzu Stehlíka, k tomu se ještě přidal Tomáš Nejdl, který na poslední chvíli onemocněl. Ne všechny zbylé spojky byly dostatečně ostré. Jediným pozitivem je fakt, že se nám podařilo udržet lepší vzájemnou bilanci gólů, která by mohla rozhodovat při rovnosti bodů. “

Dušan Poloz, trenér ROBE Zubří: „Souhlasím s hodnocením trenéra Tonara. Nám se zatím zranění, když pominu Korbela s Bohdanem Mizerou, vyhýbají. Kdyby se zranil jeden z hráčů základní osy, mohl by to být problém. Dnes jsme měli horší produktivitu ze spojek, nakonec však nepadlo tolik branek, takže nás to nemuselo moc bolet. Chtěl bych vyzdvihnout společné uspořádání sbírky na léčbu Damiánka Fabiána, na které se oba kluby podílely.“

 

 

SKKP Handball Brno – Tj Cement Hranice 25:21 (10:11)

Do sobotního utkání brněnští házenkáři vstoupili s velkým odhodláním, ale také s velkou střeleckou smůlou. Osm minut domácí pouze inkasovali góly a teprve v deváté minutě královopolští házenkáři prolomili střeleckou nemohoucnost. Koubek tak vstřelil první gól Brňanů. Domácí brankař Pšenica vychytal nejednu jasnou příležitost a zavřel branku i na 2 sedmimetrové hody. O góly v prvním poločase se ze strany domácích zapříčil i Vít Kučera a pomohl tak domácímu týmu dohnat ztrátu úspěšnými třemi sedmičkami. Hranice udávaly tempo prvního poločasu, diváci viděli také kvalitní výkon brankaře hostujícího týmu. Ale Kéniku se nakonec podařilo dohnat brankovou ztrátu a do šaten šli hráči za stavu 10:11 pro Hranice. Do druhé poloviny zápasu oba dva týmy vstoupily s odhodláním získat body. Pět minut neviděli fanoušci padnout gól ani na jedné straně a tomu mohly vděčit oba dva týmy se zesílenou obranou. Ke konci zápasu udělaly oba dva týmy velké množství technických chyb, které je oslabily a Brno krátce hrálo jen ve třech hráčích. Posledních 10 minut domácí zabojovali a získali tak potřebné body a připisují si výhru 25:21

Nejlepší střelci: Vaněk 6, Koubek 3, Bosák 3 - Andrst 3, Mlotek 3, Magrla 3. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 6/4 - 3/1. Vyloučení: 4:3. Diváci:  213.

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Z dnešního zápasu jsem zklamán. Nelíbilo se mi to. 10 minut jsme sice hráli koncentrovaně a získali si tak vedení, ale potom jsme začali dělat chyby, které nemají s extraligový týmem nic společného. Klíčový pro nás byl druhý poločas. Domácí svoji taktickou hrou získali převahu a vítězství jsme si nezasloužili."

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „Jsme rádi za získané 2 body Byl jsem zklamán ze zápasu, který jsme odehráli v Hranicích.  Dnes v domácím prostředí jsme 10 minut nedali gól. Za celý zápas jsme nedali 27 příležitostí, předvedli jsme velké množství nepřipravených střel. V druhé půlce zápasu jsme chtěli na Hranice vlítnout. Děkuji za bojovnost hráčů, ale na naší straně přišla fatální selhání jednotlivců. Naštěstí pro nás udělaly Hranice více technických chyb. Byla to divoká házená, asi ne atraktivní pro oko diváka. Jsme rádi za získané 2 body."

 

 

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email