top logo

Extraliga házené 2019/2020

top logo

Maloměřice podruhé doma nepřekvapily, body domů veze Zubří i Plzeň

15.02.2020, Redakce ČSH

Ve střelnici se proměnila v sobotu dopoledne hala v Maloměřicích. Domácí nastříleli pětatřicet branek, hosté dvaačtyřicet. Body si tak domů veze Kopřivnice. V podvečerních zápasech si výhry zapsaly týmy Zubří a Plzně, před vlastními fanoušky vítězství vybojovalo Nové Veselí.

 

STRABAG Rail Extraliga - 18. kolo

SHC Maloměřice Brno - KH ISMM Kopřivnice 35:42 (15:22)

Do sedmé minuty bylo utkání vyrovnané. Následně se slova ujali hosté, kteří si postupně získali čtyřbrankové vedení 10:6. Do druhého poločasu vstoupila Kopřivnice už se sedmibrankovým náskokem. Třicátou branku za Brno proměnil Jan Ipser, ovšem než se brněnský tým dostal k tomuto kulatému číslu, hosté již zapisovali branku číslo 38. Roli favorita Kopřivnice s přehledem potvrdila a nebýt drobného výpadku v úvodním poločase, rozdíl mohl být ještě markantnější. Nakonec si hosté odvážejí dva body za vítězství v rozdílu sedmi branek 35:42. 

Nejlepší střelci: Mrnuštík 7, Ipser, Havlát po 6, Musil 5 – Hanus 10, Hiraldo a Fulnek po 8, Donoso 5/1. Rozhodčí: Barták, Hladký. Sedmimetrové hody: 1/0 – 2/1. Vyloučení: 5:5. Diváci: 245. 

Vít Musil, SHC Maloměřice Brno: „Mrzí mě dnešní výsledek. Poprvé se nám podařilo dát vyšší počet branek, což hodnotím pozitivně. Nevyšla nám první půle, kdy jsme nedokázali zvolit vhodný formát obrany a střídání z útoku do obrany. Trochu jsme neplnili taktické pokyny. Jsem spokojený, že se nám dnes více dařilo zapracovat nové hráče.”

Lubomír Veřmiřovský, KH ISMM Kopřivnice: „Jsme spokojeni s body a útočnou fází. S čím nejsem spokojený, je obranná fáze. Obrana nám fungovala prvních patnáct minut. To v tuto chvíli pilujeme. Dnes jsme dostali 35 branek, tak si myslím, že úkol nebyl splněn. Náš cíl byl 25. Za mě nespokojenost s obranou, spokojenost s body, líbila se mi hra domácích, kteří se zlepšují zápas od zápasu."

 

 

HBC Ronal Jičín – Talent M.A.T. Plzeň  23:32  (11:18)

V 18. kole vyzvali hráči jičínského Ronalu lídra tabulky Talent M.A.T. Plzeň. Již v prvním poločase ukázala Plzeň své kvality. V útoku byla takřka neomylná, v brance se opírala o skvělé zákroky Herajta. Jičínští odcházeli v poločasové přestavce do šaten se sedmibrankovým mankem. Druhý poločas si Talent zápas pouze kontroloval a bez problémů a zaváhání si na západ Čech odvezl dva body za jednoznačné vítězství.

Nejlepší střelci: Šulc 6, Drbohlav 5, Krahulec 5 – Tonar 8, Machač 6, Terzič 4. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 3/1 – 3/3. Vyloučení: 2:6. Diváci: 470.

Michal Tonar, st., trenér Talent M.A.T. Plzeň: „Chci poděkovat celému družstvu, které k tomuto utkání přistoupilo opravdu zodpovědně. Věděli jsme, co nás tady v Jičíně čeká vzhledem k tomu, že se Jičín pohybuje na hranici play-off, takže je logické, že do všech utkání teď půjde po hlavě. Jsem rád, že se nám podařilo už v prvním poločase dostat se do vedení, což nás uklidnilo a dalo nám to možnost i hráče prostřídat. Všechny naše spojky se dokázaly prosadit, ale pochvala patří opravdu celému týmu. Doufám, že nám to bude dál takhle fungovat. Důležité dva body, výsledek také moc hezký a my se teď musíme chystat na další kolo, jelikož chceme uhájit náskok před ostatníma a před tou silnou čtyřkou, kterou máme v zádech. Do play-off chceme jít z prvního místa.“

Richard Křesťan, brankář Talent M.A.T. Plzeň: „Jsem rád, že jsme vyhráli venku, natož v Jičíně. Body z venku jsou vždy těžké. Jsem moc rád, že jsem dostal šanci se dostat do brány a stal jsem se součástí dnešní výhry.“

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Gratuluji soupeři k jasnému vítězství. K nám přijel se současně nejlepším kádrem v republice. My jsme šli do zápasu s povzbuzením po našem výkonu v Zubří a prvních 15 minut jsme si dokázali připravovat šance na postupný útok, ale bohužel jsme je neproměnovali. Díky tomu nám Plzeň v poločase odskočila na rozdíl sedmi branek. Celý zápas si naše obrana neporadila s postupným útokem Plzeňských, a když si Plzeň řekla, že dá gól, tak si ho prostě dala. Samozřejmě toto pro nás není rozhodující utkání a i výsledek mohl být příznivější, pokud bychom proměňovali šance. Plzeň ukázala svoji kvalitu, na kterou my v současné době koukáme z dálky. Jediné pozitivní je, že David Machalický ukázal v posledních utkáních své kvality. Jsem rád, že dostali minutáž na hřišti i naši dorostenci.“

Štěpán Drbohlav, spojka HBC Ronal Jičín: „Gratuluji soupeři k jasné výhře. Od nás to bylo odbojované utkání, ačkoliv jsme na první celek tabulky neměli kvalitativně. Nás teď ty nejdůležitější zápasy teprve čekají a myslím si, že jsme v tomto utkání měli situace, od kterých se můžeme odrazit.“

 

SKKP Handball Brno - HC ROBE Zubří 23:31 (12:15)

První branku velmi důležitého utkání vstřelili házenkáři ze Zubří, odpověď si ale připravil tečovanou střelou Horut. V sedmé minutě hosté odskočili na rozdíl dvou branek, skóre ale vzápětí korigoval Petrovič. O dvě minuty později fauloval v brankovišti Hastík a byl nařízen sedmimetrový hod, který Zubřané s přehledem proměnili, následně využili chyb domácích a šli do čtyřgólového trháku. V 18. minutě vytáhl skvělý zákrok Pšenica a z postupného útoku snižoval na 7:9 Hastík. Ke konci první půle se strhla přestřelka, ve které padaly branky na obou stranách hřiště. Pět minut před koncem prvního poločasu snižoval Stein střelou pod víko na rozdíl jediné branky, Zuberští borci ale dokázali vsítit ještě dvě branky, do šaten tak šli hráči za stavu 12:15. Do druhého dějství vstoupili lépe hostující házenkáři, když díky nemohoucnosti domácích utekli do šestibrankového trháku. Janíček konečně prolomil dobře zorganizovanou obranu Zubří a svým přesným zásahem snižoval na rozdíl pěti branek. Na druhé polovině hřiště Pšenica reflexivním zákrokem zabránil dalšímu vstřelení branky do domácí svatyně a z následujícího brejku mířil přesně Stein. Ve 41. minutě druhé půle se opět blýskl Bob Pšenica, když chytil sedmičku a pokračoval v čarovaní, když zneškodnil další dvě jasné příležitosti hostů. V 46. minutě se z křídla prosadil Vaněk a snižoval na 18:21. Koncovka zápasu se ale domácím vůbec nepovedla a Zubří zaslouženě dovedlo klání do vítězného konce poměrem 23:31.

Nejlepší střelci: Vaněk 4, Stein 4, Hastík 3 - Jurka 9, Řezníček 6, Hlinka 4. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 2/2 - 1/2. Vyloučení: 4:4. Diváci: 537.

Ivo Vávra, trenér SKKP Handball Brno: „V prvním poločase jsme velice špatně bránili seběhy Zubří, když jsme se na ně připravovali na videu, bohužel to chlapci nepochopitelně nebyli schopní ubránit. Špatná spolupráce v útoku, špatná spolupráce s brankářem. Nevyužité šance, myslím si, že v prvním poločase jsme 7 nebo 8 šancí nedali, měli jsme 12 technických chyb a na 23 branek se doma vyhrát nedá, natož se Zubřím. Věděli jsme, že dva body z dneška je pro nás vstupenka do play-off. Dobře jsme věděli, o co hrajeme, bohužel jsme to nezvládli. Kdybych to měl shrnout, tak takhle se o play-off nehraje a s tímto výkonem nemáme v play-off co dělat. Jsem zklamaný. Zahráli jsme velice solidní utkání s Lovosicemi, zahráli jsme výborně s Karvinou, trošičku jsme zaváhali v Kopřivnici. Nejsme schopní na ty lepší výkony navázat. Máme strašně kolísavé výkony. To play-off pro nás bude opravdu složité. Máme doma Jičín, v tomto utkání budou body nutností. Mohli jsme si šanci na postup dneska zvětšit, bohužel nepovedlo se. Nicméně nevěšíme hlavy, čekají nás ještě čtyři utkání. Postoupit do play-off pořád chceme a uděláme pro to úplně všechno."

Dušan Poloz, trenér HC Zubří: „Po nějakých nevyrovnaných výkonech v poslední době jsem velmi rád za to, že jsme navázali na ten druhý poločas s Jičínem, což byl taky náš cíl. Zápas se vyvíjel všelijak, ale myslím, že v tom prvním poločase, kdy to bylo vyrovnanější, bylo cílem ubránit spolupráci pivot - spojka soupeře, kterou mají domácí vynikající. Cíl se nám částečně podařilo splnit, i když jsme dostali pár zbytečných branek. Ale řekli jsme si, že pokud budeme takhle bránit v druhém poločase, tak zápas dotáhneme do vítězného konce, což se povedlo. Měli jsme solidní obranu, také ve spolupráci s brankářem Malinou, který měl šestnáct nebo sedmnáct zásahů a k tomu celkem slušná 60% úspěšnost střelby a nad 30 vstřelených branek nás také uspokojuje."

 

TJ Sokol Nové Veselí – Pepino SKP Frýdek-Místek 35:22 (18:11)

Zápas 18. kola mezi domácím Novým Veselím a Frýdkem-Místkem byl v úvodu vyrovnaný. Hosté drželi s domácími krok do stavu 6:6 ve 12. minutě. Poté se začala projevovat převaha domácího týmu, kterému vycházela spolupráce s pivotem. Postupem času se rozstřílely také vysoké domácí spojky. Frýdek udělal technické chyby a nezvládl proměnit spoustu gólových příležitostí, které ztroskotaly na výborném výkonu domácího gólmana Michala Studeného. Hosté nedokázali vzdorovat výborně hrajícímu Veselí, které hnáno skvělou diváckou kulisou, nepolevilo ve svém výkonu, a po dvou porážkách v letošním roce, dokázalo zvítězit. Dva body tak zaslouženě zůstávají na domácí půdě Nového Veselí.

Nejlepší střelci: Sekulić 7, Melichar a Ptáčník po 6, Turchenko 5/2 – Strack 10, Skřehot 4, Gřešek 3. Rozhodčí: Halada, Kosmák. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/1. Vyloučení: 10:9. ČK: Hardt. Diváci: 400.

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Chtěl bych říct, že je tento výsledek pro Frýdek až příliš krutý. V úvodu hráli do zmiňovaného stavu 6:6 výborně a soustředěně, byli na nás dobře připravení, a utkání bylo vyrovnané. Využili prostorů, které nám dělaly problémy. Já moc děkuji týmu, že jsme předvedli takto dominantní výkon, za který jsme moc rádi. Výsledek byl krutý, protože my jsme dneska opravdu zahráli top výkon se vším všudy, co k tomu patří – ať už v postupném útoku, tak v přechodu. Proto byl ten rozdíl tak velký. Určitě to nebylo jenom tím, že by Frýdek odehrál tak špatné utkání. Bylo to určitě naším výborným výkonem, Frýdek bojoval a dřel. Přestože utkání skončilo vysokým rozdílem, tak i díky tomu, že to Frýdek nezabalil, a rval se do konce o každý balon, tak se to muselo líbit i divákům. Těm bych chtěl moc poděkovat za dnešní podporu. Také bych rád vyzdvihl skvělý výkon Michala Studeného v brance. Moc děkuji klukům, že jsme k tomu takto přistoupili, protože takováto utkání bývají zrádná. Děkuji také Frýdku za férový zápas a přeji šťastnou cestu domů.“

David Melichar, levá spojka TJ Sokol Nové Veselí: „My jsme určitě už potřebovali takovýto zápas, který vyhrajeme, navíc tímto způsobem. Hráli jsme tvrdou, rychlou házenou, co jsme si řekli. Tohle si musíme podržet do dalších zápasů. Hlavně nám zachytal výborně gólman Michal Studený. Podpora fanoušků byla dnes zase skvělá, a všichni bychom jim chtěli moc poděkovat.“

Lubomír Kavka, hlavní trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Samozřejmě nezbývá než poblahopřát domácím k zaslouženému vítězství. My jsme předvedli v podstatě svůj standart, který teď máme, kdy se potýkáme s neproměňováním šancí – jenom za první poločas jich bylo 14. Když jsme se ještě tahali o branku, dvě, tak jsme tam udělali technické chyby a domácí, jak se dostali do vedení, tak už si to hlídali. V útoku jsme měli v podstatě jediného hráče, který odpovídal extralize v útoku – a to Seba Strack, který je schopen dát branky a prosadit se. Ostatní se k němu tak nějak nepřidávali. Potěšilo mě, že se po nemoci vrátil Kuba Ondrušík. Dnes dostali šanci téměř všichni hráči. Myslím, že i Honza Skřehot v útoku konečně ukázal, co v něm je. Ale bohužel je to hráč, který potřebuje nějaký čas. My jsme dopláceli na technické chyby, dostali jsme spoustu branek na nepostavené obraně z rychlých útoků, po našich chybách. Samozřejmě také spojky Veselí jsou velmi dobří střelci z dálky.“

Vít Pyško, brankář Pepino SKP Frýdek-Místek: „Gratuluji Veselí k zaslouženému vítězství. My jsme sem jeli s tím, že nemáme co ztratit. Uvědomovali jsme si, že Veselí je tabulkově výš – o sedm výher, což je strašně moc. Měli dva zápasy, kdy se jim nepodařilo porazit soupeře, což my taky. U nás to ovšem není nic neobvyklého, u Veselí docela ano. Proto my jsme sem jeli s určitou nadějí, že bychom možná mohli něco uhrát. Myslím si, že do stavu asi 6:6 byl zápas naprosto vyrovnaný. Bylo to o dvou hráčích – u nás Seba Strack a u domácích Nikola Sekulić, který nám dělal na začátku největší problémy. Pak jsme neproměnili tři vyložené šance, dostali jsme tři rychlé góly. Místo stavu remíza, případně my plus jeden, z toho bylo mínus 6. V těch problémech, ve kterých teď jsme, to na hráčích, kterým je dvacet let, zanechá obrovskou stopu. Ať si říkáme, že je to jen o naší hlavě, tak děláme zbytečné chyby, které nedělají naši starší dorostenci. Dostáváme se tím do takového psychického stavu, že už nevěříme tomu, že bychom s tím mohli něco udělat. I když se hecujeme, pak nastoupíme do druhého poločasu, dostaneme tři góly. Z mínus šest je tak hned mínus devět a je po zápase. Pro nás bohužel takový standart. Myslím si, že to je u mnoha hráčů problém hlavně psychiky, ani ne tak jejich házenkářského umu. Bohužel taková je situace. My se musíme soustředit asi na zápasy s Maloměřicemi, které nás čekají v play out. Případně potrápit doma soupeře, kteří jsou s námi dole v tabulce. A pomalu se vlastně připravit na další sezónu, i když je to strašně těžké. Opravdu ten psychický stav týmu není dobrý, potřeboval by výhru jako sůl.“

 

zpět nahoru
Naši partneři
partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1 partner 1
Výsledky 22. kolo
HC Dukla Praha : SHC Maloměřice Brno
14.3. 18:00
TJ Cement Hranice : HC ROBE Zubří
14.3. 18:00
HK FCC Město Lovosice : HCB Karviná
14.3. 18:00
HBC Ronal Jičín : Pepino SKP Frýdek-Místek
14.3. 18:00
Talent M.A.T. Plzeň : KH ISMM Kopřivnice
14.3. 18:00
TJ Sokol Nové Veselí : SKKP Handball Brno
14.3. 18:00
Tabulka
Z V R P SKÓRE B
1 M.A.T. Plzeň 21 18 0 3 649:532 36
2 Dukla Praha 21 16 1 4 660:529 33
3 HC ROBE Zubří 21 14 2 5 574:502 30
4 HCB Karviná 21 13 2 6 555:497 28
5 KH ISMM Kopřivnice 21 13 1 7 645:605 27
6 Sokol Nové Veselí 21 10 2 9 549:532 22
7 HBC Ronal Jičín 21 8 2 11 520:560 18
8 TJ Cement Hranice 21 9 0 12 531:546 18
9 HK FCC Město Lovosice 21 8 1 12 577:553 17
10 SKKP Handball Brno 21 6 2 13 516:575 14
11 Pepino SKP Frýdek-Místek 21 3 0 18 483:610 6
12 SHC Maloměřice Brno 21 1 1 19 454:672 3
Jiří Motl HK FCC Město Lovosice 135
Miroslav Jurka HC ROBE Zubří 124
Vít Reichl HC Dukla Praha 114
Victor Andres Donoso Andalaft KH ISMM Kopřivnice 114
kompletní tabulka
Vít Kučera SKKP Handball Brno 40
David Krahulec HBC Ronal Jičín 40
Martin Hrstka HC ROBE Zubří 36
Dmytro Turchenko TJ Sokol Nové Veselí 27
kompletní tabulka
Dominik Solák HCB Karviná 38
Erik Žvak Pepino SKP Frýdek-Místek 36
Ahed Berhouma SKKP Handball Brno 36
Kosta Petrovič SKKP Handball Brno 34
kompletní tabulka
Odběr novinek
Informace o akcích a zajímavosti z házené do vašeho emailu. Přihlaste se k odběru novinek.
Email